Home » Sănătate » 16 idei pentru a porni și încheia ziua cu bucurie
16 idei pentru a porni și încheia ziua cu bucurie

16 idei pentru a porni și încheia ziua cu bucurie

Iată un bufet de 16 de pași pentru dimineața și seara, o binecuvântare care va schimba drastic viața ta. Amintiți-vă, luați ceea ce vă place, și lăsați restul!

IMEDIAT CE TE TREZEȘTI

1. Începând ziua cu recunoștință va face întreaga dimineață să fie mai bună și implicit restul zilei. (Acest lucru funcționează foarte bine și seara). Scrie cinci lucruri pentru care esti recunoscător. Pare simplu, dar este un schimbător de joc. Concentrează-te pe bine, bundența rase abundență.

2. Bea apă caldă cu lămâie.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineața este să te hidratezi, schimbându-ți drastic modul în care îți începi ziua. Știm cu toții că ar trebui să bem apă, dar suntem ocupați și uităm.

3. Meditează.

A lua câteva momente de pauză pentru a curăța mintea poate fi la fel de benefic ca a face un duș. Poate doar pentru a asculta o melodie preferată, închide ochii, și respiră, dimineața. Poate e un minut, poate sunt 20, doar să o faci.

4. Mișcă-te!

Fă câteva exerciții de înviorare dimineața și vei fi energizat și va fi un semnal pentru corpul tău că este timpul să te trezești. Nu trebuie să fie un antrenament greu însă ai putea face câteva poziții de yoga , stretching sau o plimbare vioaie afară, familiarizează-te cu temperatura aerului, sau pur și simplu dansează pe melodia preferată.

5. Mănâcă micul dejun.

Fă din micul dejun o practică conștientă, indiferent de ceea ce mănânci. Mâncă orice ai chef, dar fă-ți timp pentru a sta și a te bucura de el, pentru că hrănirea ta este cheia pentru o zi de succes.

6. Îmbracă-te.

Sună simplu, dar pentru mine a pune haine reale (nu doar haine de yoga), chiar dacă lucrez de acasă mă face în mod automat să mă simt mai împlinit și mă ajută să fiu mai productiv.

7. Jurnal.

Trecând într-un jurnal toate gândurile tale, îți vei face loc pentru noi idei. Fie că este vorba de temeri cu care te-ai trezit, o abundență de idei, sau un vis ciudat, trecându-le pe hârtie este simplu, dar revoluționar. Cartea Calea artistului scrisă de Julia Cameron sugerează să scrii trei pagini în fiecare dimineață, doar scrie și vezi ce iese.

8. Fă ca prima sarcină să fie una creativă.

Când începi ziua de lucru, încearcă să pornești cu sarcina pe care aștepți cu nerăbdare s-o începi.

Seara:

9. Pregătește-te.

Pregătește-ți masa de prânz, hainele pentru a doua zi, fă-ti o listă de sarcini. Te pregătești pentru succes și nu trebuie să te mai grăbești dimineața, lăsându-ți timp pentru alte lucruri (și anume pentru cele din lista de mai sus).

10. Aprinde lumânări.

Este ceva foarte liniștitor și relaxant la lumânări, care ne poate calma, și reducând lumina, semnalează corpului tău că e ora de culcare.

11. Renunță la electronice.

Cu cel puțin o oră înainte de culcare, nu vă verificați e-mailul, Instagram-ul, Facebook-ul sau chiar nu vă uitați la televizor. Este atât de ușor să fii aspirat în lucru sau e-mailuri dacă sunteți pe telefon, care poate provoca stres suplimentar.

12. Bucurați-vă de o gustare târziu în noapte.

Acest lucru poate fi o idee bună, mai ales dacă ați avut o cină devreme și este cu câteva ore înainte de culcare. A merge la culcare când îți este foame nu este niciodată distractiv. Doar să fie ceva care se digeră foarte ușor, budinca este gustarea mea de seara perfecta.

13. Ascultați muzică.

Muzica te poate calma. Alege melodiile potrivite, ceva relaxant care îți place. Am ascultat același album noapte de noapte și este un semnal pentru corpul meu că e seară și este timpul să ma relaxez și să mă pregătesc pentru a domi.

14. Cititul.

În timp ce te uiți la televizor poate fi super stimulator și poate afecta negativ visele tale, citind o carte este un mod ideal de a umple orele înainte de culcare. Preferabil ceva, astfel încât să nu te gândești prea mult, dar să te bucure și să te pierzi într-o poveste bună.

16. Fă o băutură hrănitoare.

Bucurați-vă de apa caldă cu lămâie și ghimbir (ajută la digestie), ceai de mușețel, sau lapte de migdale cald cu vanilie și scorțișoară. Ceva ce vă place, care te va încălzi și te calmezi.

Enjoyed? Then... Share ! ツ