Home » Rețete » Ciorbă de perișoare – Rețetă de ciorbă de perișoare
Ciorbă de perișoare – Rețetă de ciorbă de perișoare

Ciorbă de perișoare – Rețetă de ciorbă de perișoare

Ciorba de perisoareCiorbă de perișoare – Rețetă de ciorbă de perișoare

Ingrediente:
– 500 g carne tocată de porc (sau orice altă carne după preferințe)
– 100 g orez
– 2 linguri ulei
– 1 ou crud
– sare
– 500 ml bulion
– 1 morcov
– 1 păstârnac
– 100 g țelină
– o ceapă
– sare și piper după gust
– pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Se curăță și se spală toate legumele, pe care le tăiați ulterior cubulețe mici. Morcovul îl puteți tăia rondele, bastonașe sau cuburi la fel ca și celelalte legume. Ceapa se toacă mărunt (înainte de asta puteți lăsa ceapa în apă rece 20 minute, astfel nu vă vor ustura ochii).

Carnea tocată se pune într-un vas mare cu orezul spălat, oul și cele două linguri de ulei. Se adaugă sare și piper după gust și se amestecă întreaga compoziție. Din compoziția obținută se fac perișoarele, de mărimea unei nuci.

Într-o oală se pune o lingură de ulei la încins în care se vor căli timp de 2-3 minute legumele tocate mărunt, mai puțin ceapa, pe care o adăugați peste legumele călite, cu bulion, 3 litri de apă și sare. Se lasă totul să fiarbă, moment în care se adaugă perișoarele una câte una și se mai lasă la fiert aproximativ 30-40 minute.

La sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se poate drege cu smântână.

Poftă bună!

Enjoyed? Then... Share ! ツ