A aparut numarul 2 al Revistei „Ateneu”

0
702

Cititorii interesati de viata culturala româneasca si de cea bacauana, in special, gasesc informatii captivante in numarul 2 (pe luna februarie) din 2010 al Revistei de cultura „Ateneu”, care tocmai a aparut.

Vestea buna este ca publicatia poate fi rasfoita si online, in format pdf., pe site-ul propriu, la adresa http://www.ateneu.info/.

Numarul lunii februarie ofera cititorului cronica la spectacolul „Bigamul” al Teatrului Municipal „Bacovia”, semnata de criticul de teatru Carmen Mihalache, redactor sef al Revistei „Ateneu”, un interviu realizat de Mihaela Dordea in iunie 2000, cu regretatul artist Stefan Iordache, sau cronica criticului literar Adrian Jicu la cel mai recent roman al prozatorului bacauan Ion Fercu, „Z”.

Revista „Ateneu”
realizeaza in numarul 2 o ancheta despre „Misterul operei literare”, acel ceva care face neperisabila o astfel de creatie. La aceasta provocare au raspuns Horia Dulvac, Viorica Raduta, Daniela Chifu, Liviu Ioan Stoiciu, Dumitru Huruba si Florin Halalau.

Redactorii si colaboratorii revistei scriu, de asemenea, despre evenimentele culturale bacauane ale lunii februarie iar semnatarii rubricilor fixe (ex. Bogdan Ulmu, Victor Mitocariu, Ion Fercu, Vasile Spiridon Constantin Calin sau Liviu Danceanu) ofera noi teme de gindire si in acelasi timp noi motive pentru a lectura pe hirtie sau online, cum va este obiceiul, numarul lunii februarie al Revistei de cultura „Ateneu”.