A inceput ID Fest 2010 – video

18
1304

Update: Un moment deosebit a creat in deschiderea festivalului Razvan Alexe (foto 5), student UNATC Bucuresti, fost membru al trupei A.C.T Bacau. Tinarul a folosit pretextul unui cuvint de deschidere pentru a arealiza un one – man – show imaginativ, care a dezvaluit un actor talentat. Partenerul sau de scena in spectacolul de deschidere, a fost Sorin Postolache (foto 4), de asemenea fost membru A.C.T.

Atelierele din programul festivalului vor fi sustinute de trainerii Alexandru Pavel, Iulia Brezeanu, Delia Oancea, Georgiana Popan, Violeta Piciorus, Alexandra Apetrei, Dragos Muscalu, Andrei Merchea, Vlad Spilca.

Spectacolele inscrise in festival de trupele participante sint:

ACTThe ladder, Chakula ja Jula, regie de grup
Brainstorming The Crate, Ioan Sava, regizor: Erwin Simsensohn
In the spotThe spotted man, Wykes Walter, regizor Alexandru Vieriu
Heavenly Hell Whose will is it anyway, Markus Zusak , regie de grup
Morphia – improvizatie din scene din Don Juan, Miguel de Cervantes
Atelierul de TeatruInside a box, Sabina Balan
The KnockersWhat the hell is wrong with this train?, Radu Tuculescu, regie de grup
Nobody’s Group The Chairs, de Eugene Ionesco

Am urmarit cu placere in seara asta (duminica, 11 iulie), in sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau, deschiderea ID Fest 2010, o editie care se va desfasura sub motto-ul „Transform an Perform. Your own touch of humour”. Adolescentii bacauani si-au primit oaspetii din alte judete, concurenti, traineri, membri ai juriului, cu un spectacol inspirat, un mix de proiectie video, dans si teatru, promisiune pentru o editie ce merita sa fie urmarita.

Anul acesta vor concura pentru premii trupele The Knockers (Suceava), A.C.T. (Bacau), In the Spot (Bacau), Morphia (Craiova), Heavenly Hell (Timisoara), Brainstorming (Bucuresti), Nobody’s Group (Bacau) si Atelierul de Teatru (Botosani).

The Hooleelogans, trupa timisoreana care la editia 2008 a festivalului a luat cele mai multe premii, nu mai este prezenta anul acesta, desi in urma cu doua saptamini era anuntata de organizatori printre participanti. Nu stiu inca motivul absentei lor. (Update – PR ID FEST: „Hooleelogans nu au participat din cauza unor parinti care nu i-au lasat sa vina, crezand ca vor fi inundatii”).

Juriul care va decide cistigatorii ID Fest 2010 este prezidat de Coca Bloos, o prietena mai veche a festivalului. Alaturi de cunoscuta actrita din juriu mai fac parte Mihaela Radescu, Stefan Peca, Miruna Suru si native speaker-ul Caroline Heywood.

In perioada 11 – 17 iulie 2010, tinerii actori inscrisi in competitie vor participa de asemenea la ateliere, coordonate de absolventi ai unor facultati de teatru.

Luni, 12 iulie 2010, pe scena festivalului vor urca In The Spot (ora 11.00), Brainstorming (12.00) si A.C.T. (16.30). Toate spectacolele vor avea loc in sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia”.

Update: Spectacolul de lumini a fost conceput de Idris Clate, student UNATC.

Sponsori si parteneri: