A sasea rezidenta de dans contemporan, la Centrul de Cultura „George Apostu”

0
910

Timp de citeva saptamini, Bacaul va vibra intr-un alt ritm, cel al dansului contemporan, dat de coregrafii selectati in cea de-a sasea etapa de rezidenta artistica din programul “ArtistNet(s)t”. Ivy Baldwin, o americanca in virsta de 33 de ani, stabilita la New York, si Andreea Novac, o bucureasteanca in virsta de 27 de ani, isi vor dezvolta la Centrul de Cultura si Arta “George Apostu” proiectele de spectacol in domeniul dansului contemporan, inspirindu-se din ritmul oamenilor si locurilor din Bacau, din cultura acestei bucati de Românie.

Programul de rezidenta artistica “ArtistNet(s)t este derulat de Centrul de Cultura “George Apostu” din Bacau, in parteneriat cu Programul Cultural Elevetian in România Pro Helvetia/SDC si cu sustinerea financiara a Ministerului Culturii si Cultelor.

Prezentarile informale ale performance-urilor inchegate in Bacau au fost programate pentru 29 octombrie.

Geo Popa, directorul centrului de Cultura si Arta „George Apostu”:

“Nu este o rezidenta de munca, principiul este de a ne cunoaste, a discuta, a invata unii de la altii(…) Trebuie sa facem tot posibilul sa descentralizam capitala”.

Andreea Novac, coregraf, Bucuresti:

„Simt o mare, mare bucurie ca sunt aici. Este o perioada foarte buna pentru mine si pentru interpretul cu care lucrez, actorul Istvan Teglas. L-am ales pe el pentru ca are calitatea pe care o caut intr-un interpret: de a fi altfel in orice moment. El are capacitatea de se transforma. (…) Ce veti vedea in final nu va fi un spectacol. ci un performance. As vrea sa fie o experienta pentru public, atit. Nu tin sa spun ceva anume, nu cred ca mai sunt lucruri atit de multe de spus pentru a revolutiona lumea asta”.

Ivy Baldwin, coregraf, New York:

„Sunt foarte incintata sa fac dans intr-un mediu cultural complet nou. Mi-am fortat imaginatia sa ma pun in situatia de a fi inspirata de oameni complet noi, de un loc la fel de necunoscut. Este o mare sansa aceasta rezidenta, In New York este o nebunie, nu avem nici timp, nici spatiu. Este deci o oportunitate sa avem timp sa lucram”

Ivy Baldwin s-a nascut in 1975 in St. Petersburg, Florida – SUA.

In 1999 a absolvit New York University’tisch School of the Artist

A lucrat in companiile Impetuous Theater Group – New York, Tap Fusion Dance Company – New York, Melissa Briggs Dance – Brooklyn, New York, Netta Yerushalmy Dances – Brooklyn, New York, Choreographers Ink – New York.

Este director artistic, coregraf si interpret al companiei Ivy Baldwin Dance – Brooklyn, New York, pe care a infiintat-o in 1999.

Ivy Baldwin este dedicata creatiei in domeniul teatru – dans. In acest sens, creeaza spectacole ce compun forme de arta interdisciplinara, rupind granitile traditionale in teatru.

Utilizind o gama deosebit de variata de medii, creeaza spectacole in care exploreaza in egala masura fetele serioase si comice ale conditiei umane.

Colaboratorii sai de baza sunt: Lawrence Cassella, Taryn Griggs, Katy Pyle, Erin Owen, Zachary Steel, Jennifer Uzzi si katie Workum, luministii carrie Wood si Joe Lavasseur si designerul vestimentar Mindy Nelson.

Andrea Novac s-a nascut la 6 martie 1981.

A absolvit in 2003 Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (specializarea Psihologie) iar in 2008 si-a obtinut licenta in coregrafie la Facultatea de Teatru a Universitatii Nationale de Arta teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, Bucuresti.

Are un CV impresionant, din 2003 participind aproape lunar la cursuri de dans contemporan sustinute de coregrafi din tara si din strainatate iar din  2004 realizeaza proiecte personale de dans contemporan si participa la rezidente si festivaluri in România, Italia, Marea Britanie, Olanda, Estonia sau Austria.

Si asta nu e tot.