Academicianul Solomon Marcus: „Este pacat ca geniul bacovian sa ramina doar o rezervatie bacauana” – VIDEO

Academicianul român Solomon Marcus a primit la sfirsitul saptaminii trecute Premiul „Opera Omnia”, pentru intreaga activitate, din partea Revistei „Ateneu”, din Bacau. In discursul sau din seara galei, matematicianul a vorbit despre datoria pe care o avem fata de poetul George Bacovia.

Urmarind inregistrarea veti afla, de asemenea, care este in opinia sa provocarea timpului nostru si veti mai afla informatii despre volumul bilingv „Intilniri cu Marcus”, care va fi lansat in noiembrie 2011 la Tirgul Gaudeamus din Bucuresti.

Finalul inregistrarii surprinde si latura ludica a academicianului, in dialogul cu redactorul sef al Revistei „Ateneu”, criticul de teatru Carmen Mihalache.

Academicianul Solomon Marcus: „Este pacat ca geniul bacovian sa ramina doar o rezervatie bacauana. Marele pariu este sa scurtcircuitam itinerariul bacovian intre Bacau si lume. Bacaul are o localizare geografica clara, in timp ce opera unui mare poet trebuie sa devina planetara”.

Similar Articles

Comments

 1. Cind veneam spre Bacau, acum 12 ani, eram intimidata de departare si de necunoscut. Un drum de 6 ore a devenit calatoria cea mai importanta poate a vietii mele pentru ca citeam un articol in „Secolul XX” despre…Centru si Periferie, scris de Solomon Marcus.
  Era fantastic cum lacrimile mele de dor de parinti, de teama de necunoscut se transformau incet, pe rind,in bucurie…Si-am ajuns intr-o dupa-amiaza de vara, fericita in centrul simbolismului…la Bacau.
  Daca ati putea privi Bacaul din perspectiva „orasul lui Bacovia”, s-ar schimba tot. Dar tot!
  Citez la-ntimplare:”Marginalitatea devine o centralitate, deoarece la margine se intimpla lucrurile cele mai semnificative…marginalitatea este o premisa generala in formarea unei gindiri noi…marginea/provincia isi creeaza propriile ei centre, atenuindu-se mereu contrastul centru/periferie…”
  Desfintati ghilimelele din „orasul lui Bacovia”!Traiti in el!

 2. Binecuvântare pentru sufletul frumos,
  prin comentariu străvăzut,
  Eliza!

  … De n-ar fi fruntariile, unde ar fi sufletul cultural al ţării?… Sub cizma invadatoare.

 3. Doamnelor şi domnilor,
  Să vă dea Dumnezeu sănătate!
  Vă invit să vizitaţi site-ul
  PREMIUL ROMÂNESC PENTRU EXCELENŢĂ (www.premiulromanescpentruexcelenta.ro)
  în a cărui LISTĂ DE ONOARE figurează
  peste 90 de personalităţi româneşti de
  super elită desemnate prin votul celor
  60 laureaţi din 15 ediţii anterioare.
  Cu consideraţiune!
  Doamne ajută!
  av.Liviu Ardeiaş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular