Actorul Florin Blanarescu va fi aniversat la 90 de ani

Unul dintre veteranii scenei teatrale bacauane, actorul Florin Blanarescu (foto), va implini, pe 1 martie 2011, virsta de 90 de ani.

In onoarea sa, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau organizeaza miercuri, 23 februarie, un eveniment aniversar plin de suprize. Momentul va fi legat de spectacolul „O scrisoare pierduta”, de I.L.Caragiale, in regia lui Dumitru Lazar Fulga. Replicile de final, spuse de actorul Valentin Braniste (Nae Catavencu), vor fi rostite de actorul aniversat.

„Initiativa a plecat de la doamna Constanta Zmeu (actrita a Teatrului, in prezent la pensie, n.red.). Am imbratisat cu toata deschiderea aceasta idee, pe care am zis sa o transformam intr-un eveniment. In acelasi timp, as vrea ca aceasta aniversare sa fie privita ca un gest normal fata de un om datorita caruia am avut unde sa venim dupa terminarea facultatii, care, alaturi de alti colegi ai sai de generatie, a tinut scena calda pentru cei mai tineri, vorbesc din punctul de vedere al actorului. Datoria noastra este ca in continuare sa tinem teatrul asta viu. Domnul Florin Blanarescu este societar de onoare al Teatrului, un titlu pe care l-am acordat actorilor pensionari. Am fost acuzat atunci ca nu le-am oferit si domnilor Florin Zancescu si Geo Popa aceste titluri, dar ei nu sint pensionari”, a declarat Adrian Gazdaru, director al Teatrului Municipal „Bacovia”.

Despre actorul Florin Blanarescu vor vorbi in seara aniversarii fosti colegi sau directori de teatru.

Florin are o naturalete extraordinara, si in viata si pe scena, un simt al umorului deosebit, o inteligenta scenica”, a spus in preambul actrita Constanta Zmeu.

Ultimul rol pe care Florin Blanarescu l-a interpretat pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” a fost Cadir, in spectacolul „Take, Ianke si Cadir”, de Victor Ion Popa, in care a jucat, in 1998, alaturi de actorii Nicolae Rosioru, Despina Prisecaru, Constantin Cosa, Gheorghe Doroftei, Florina Gazdaru si Adrian Gazdaru.

Sursa foto: Ziarul de Bacau

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular