Actorul Florin Zăncescu joacă duminică la Găiceana

0
768

Actorul băcăuan Florin Zăncescu va oferi, duminică, 22 aprilie, locuitorilor din comuna băcăuană Găiceana un moment umoristic „De of şi aoleu”, de care se vor bucura, gratuit, toţi cei care vor fi prezenţi în acea zi, de la ora 14.00, la căminul cultural din localitate, unde va avea loc o şezătoare literar – artistică, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău, în cadrul Programului “Conexiuni culturale”.

Întrunirea va debuta cu o cuvîntare a preotului Constantin Lăcătuşu care va vorbi despre semnificaţia zilei de 23 aprilie pentru credincioşii ortodocşi, care sărbătoresc în această dată pe Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă.

Bibliotecara Violeta Abdula va sustine apoi o prelegere despre importanţa bibliotecii, ca instituţie, context în care poeta Carmen Voisei, directoarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Bacău, va dona mai multe exemplare din volumele proprii “Anotimpurile copilăriei”, “Măriuca, jocul numerelor, jocul literelor”, “Pasărea nopţii” şi “Templul iubirii”.

În continuare, elevi ai Şcolii din Găiceana vor prezenta, sub îndrumarea profesoarei Simona Scurtu, un moment poetic, dedicat împlinirii a 162 de ani de la naşterea Veronicăi Micle.

Întîlnirea se va încheia cu un program artistic pregătit de Ansamblul de cîntece şi dansuri “Cărăşelul”, din Găiceana, condus de Ştefănel Abdula, şi cu un momentul umoristic deja anunţat, al actorului Florin Zăncescu, director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.

Întreaga acţiune este organizată în colaborare cu Primăria, Şcoala şi Căminul cultural din Găiceana, şi cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii Bacău.