Actorul Georg Peetz: „Nu facem teatrul ca un muzeu” – video

Primul recital din concurs vizionat in cadrul Galei „Star” 2011 a fost „Contrabasul”, de Patrick Suskind, o productie a Teatrului German din Ungaria, in interpretarea actorului german Georg Peetz si regia lui M.C.Ranin.


Spectacolul s-a jucat in limba germana si aici a fost o mica problema pentru ca n-am avut casca (de ce n-am avut nu e relevant). O vreme l-am urmarit asa, incercind sa vad ce imi transmise actorul, fara sa inteleg ce spune, avind in vedere ca stiam ideea centrala a spectacolului (cititi aici despre el), dar am simtit totusi nevoia sa am acces la text, asa ca spre partea a doua am tras cu urechea la traducerea din casca Teodorei (1TV).

Georg Peetz mi s-a parut un actor cu stiinta scenei, cu multe capacitati interpretative. Mi-ar fi placut sa-l vad jucind acest spectacol in limba româna, mai ales ca din 2004 este stabilit in România, ca actor angajat al Teatrului German din Timisoara, si colaborator al Teatrului National si al Teatrului Maghiar.

La Gala „Star” s-a inscris la propunerea regizorului român M.C. Ranin.

„Textul mi-a fost propus de directoarea de la Teatrul German din Ungaria, nu mi-a placut foarte mult piesa la inceput. In mod normal, in Germania, piesa asta se face cu un contrabas adevarat, si cu un scaun, text, text, niste glume si atit. Dupa aia m-am intilnit cu Ranin, regizorul, si el a vazut lucrurile altfel, poate si fiindca este scenograf. M-am inteles destul de bine cu el si atunci a fost un lucru foarte fain pentru mine. Acum ne gindim sa facem spectacolul si in româna”, a declarat Georg Peetz.

Actorul german a marturisit ca prefera teatrul contemporan, in care publicul sa se regaseasca, cu gindurile, trairile si preocuparile prezentului.

„Nu-mi place ca spectacolul sa nu aiba legatura cu timpul in care traim. Nu facem teatrul ca un muzeu. Pentru mine e fain si daca fac o comedie si continutul nu e asa adinc, dar este divertisment de calitate, care sa comunice oamenilor ceva despre ei, despre acum. Viata e scurta. Nu mai am rabdare sa ascult un regizor care vrea sa faca un spectacol doar pentru a-l face. Sintem artisti si avem puterea sa alegem. Mecanicul are profesia lui, nu are de ales, dar noi putem decide ce sa facem”, a mai spus Georg Peetz.

In prezent el este in repetitii pentru spectacolul „Don Carlos”, de Schiller, pe care regizorul Alexander Hausvater il face pentru Teatrul German de Stat, din Timisoara.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular