Actrita bacauana Daniela Vranceanu va juca pe scena din Roma

1
1000

Teatrul Municipal “Bacovia”, din Bacau, isi va incepe, neoficial, stagiunea 2011 – 2012, la sfirsitul acestei saptamini, in capitala Italiei, cu spectacolul “Amalia respira adinc”, de Alina Nelega, in regia Firutei Apetrei. One – man – show-ul realizat de actrita Daniela Vranceanu este invitat la cea de-a doua editie a Festivalului “teatRomânia_emersioni sceniche”, dedicat dramaturgiei contemporane.

Evenimentul a luat fiinta la initiativa asociatiilor culturale Telluris Associati, din Toscana, si Forumul Intelectualilor Români din Italia, cu sediul la Roma, si a Accademiei di Romania, coorganizator si gazda a festivalului.

Recitalul bacauan va putea fi vazut de spectatorii din Roma in zilele de 16 si 17 septembrie, de la ora 18.30.

La editia din acest an mai sint invitate din România productii semnate de Teatrul de Nord din Satu Mare (“Bufonul regelui”, de Willliam Shakespeare si Victor Eftimiu), si Teatrul “Ariel” din Tirgu – Mures (“Hess”, de Alina Nelega, in regia lui Gavril Cadariu si interpretarea actorului Nicu Mihoc).

In programul festivalului vor mai avea loc expozitii de fotografie, inspirate de lumea teatrului, si intilniri dintre spectatori si artisti, actori si regizori.

“Amalia respira adinc” a cistigat in 2008 premiul pentru Cel mai bun one – woman – show, ofgerit de juriul Galei “Star”, festival international organizat de Teatrul Municipal “Bacovia”, din Bacau.

Oficial, stagiunea 2011 – 2012 a Teatrului Municipal „Bacovia” va incepe pe 25 septembrie.

Sursa foto