Anca Sigartau joaca de 1 mai pe scena Teatrului din Bacau

1
1054

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau va da vineri startul celei de-a VI-a editii a Galei „Star”, festival international al recitalurilor dramatice. Timp de sase zile, bacauanii vor putea vedea spectacole inscrise in competitie pentru trofeu de actori din România si Germania, dar si recitaluri extraordinare sustinute de artisti consacrati ai scenei românesti.

Duminica, 1 mai 2011, Teatrul bacauan va prilejuieste intilnirea cu Anca Sigartau, care va prezenta in calitate de actor si regizor, one – man – show-ul „Vreau sa fiu actrita”, de Robert Mauro, o intilnire teatrala care aduce spectatorului zimbetul pe buze dar si lacrimi in ochi.

„Esti singur pe scena si ai publicul in fata, este un examen prin care cred ca toti actorii ar trebui sa treaca, dar nu stiu daca l-as mai face inca o data”, a marturit Anca Sigartau despre puternica experienta teatrala din recitalul „Vreau sa fiu actrita”.

Robert Mauro, autorul piesei, s-a nascut in New York, in 25 septembrie 1946. In urma unei poliomelite contactata la virsta de 5 ani, este nevoit sa foloseasca un aparat de respirat si un scaun de invalid. Scrie la computer, intins in pat, neputind sta prea mult timp la birou. In 1973 s-a mutat in Long Island, unde a urmat si a absolvit Facultatea de Sociologie a Universitatii Hofstra. Piesa aleasa de Anca Sigartau pentru „Vreau sa fiu actrita” are titlul original „Pe scena”.

Pretul intreg al unui bilet pentru spectacolul de duminica al Ancai Sigartau costa 30 de lei. Elevii, studentii si pensionarii pot plati 15 lei.

Sursa foto: Teatrul Bulandra