Artisti galateni expun la Centrul de Cultura „George Apostu”, din Bacau

Muzeul de Arta Contemporana al Centrului de Cultura „George Apostu”, din Bacau, deschide astazi expozitia de grafica si pictura a artistilor David Sava si Gheorghe Miron, din Galati, absolventi de studii superioare in domeniul artei monumentale si restaurarii, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din România.

Criticul Eugen Radu Lazar vorbeste in cronicile sale despre expresivitatea, lirica, instinctul pictural si vocatia compozitionala a pictorului David Sava, un artist „de mare subtilitate si finete”.

„Pictorul Gheorghe Miron, spune criticul de arta Luiza Barcan, interogheaza anatomia cu mijloacele artei sale, pictura si desen, incercind sa descopere izvorul frumusetii clasice si sa-si astimpere setea din apa lui vie. Lucreaza cu model, populindu-si atelierul cu oameni armonios croiti pe care-i transforma in actori ai unui spectacol vizual regizat cu minutie. Modelele – femei ale lui Gheorghe Miron sugereaza prototipul: originara Eva frumoasa si inocenta, Eva cazuta in pacat, lasciva, inselatoare, trecatoare dar totodata, generatoare de viata”.

La vernisajul expozitiei bacauane, programat pentru ora 17.00, va vorbi criticul de arta iesean Valentin Ciuca.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular