Artistul bacauan Viorel Cojan se muta in Franta

Ioan Viorel Cojan, un reper bacauan in domeniul fotografiei de arta, s-a decis sa paraseasca România pentru Franta, devenita in ultimii ani o a doua tara a sa. Cunoscutul artist bacauan spune ca in 2011 se va muta definitiv pe tarim francez unde are deja un manager si un atelier de creatie.

„N-am niciun resentiment fata de România. Plec in primul rind pentru fetita mea, care vreau sa traiasca intr-un alt mediu, aici s-a stricat totul atit de mult ca nu mai am speranta. Un al doilea motiv este ca avem rudele acolo, sotia mea si-a facut studiile in Franta, sora ei este stabilita de 18 ani acolo, poate ne reintregim familia, si al treilea, ca ma simt foarte bine in Franta. Dupa un stagiu de multi ani, in care verile mi le petrec acolo, am un studio de creatie, undeva in sud, intre Lyon si Avignon, intr-o vale viticola. Cumnatul nostru e viticultor si intr-una din case intregul pod l-am organizat ca un studio. La Paris am prieteni foarte multi, artisti, am deja un manager la Paris care si-a facut o tinta sa ma aduca acolo. Trebuie sa-mi caut un spatiu sa inchiriez”, a declarat Ioan Viorel Cojan.

Artistul bacauan spune ca in 2011 va deschide o expozitie la Paris si va face o retrospectiva in Bacau. In expozitia colectiva „Erotic Art”, deschisa la Galeriile „Frunzetti” din Bacau, puteti vedea citeva lucrari realizate in studioul pe care-l are deja in Franta.

Ioan Viorel Cojan s-a nascut in 1952 in Moinesti (Bacau), Din 1983 este membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din România, recunoscuta de Federatia Internationala de Arta Fotografica. Din 2004 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau, sectia foto-media. In prezent este angajat ca designer si fotograf al Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau.

FOTO: Liviu MAFTEI (Ziarul de Bacau, Mediafax)

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular