Artistul Mircea Titus Romanescu aduce „Spectacolul lumii” in Bacau

Pictorul Mircea Titus Romanescu, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Piatra Neamt, revine in Bacau cu o noua expozitie personala, „Spectacolul lumii”, care va fi deschisa joi, 23 septembrie 2010, de la ora 17.00, la Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”.

„Pentru mine, pictura este o unealta de cercetare a lumii si a mele insami, o modalitate de «a fi in lume». Construiesc metodic o lume pe care o insufletesc cu ritm, culoare si energia contrastelor. Va invit la o calatorie in aceasta lume”, spune artistul pe site-ul propriu.

Expozitia deschisa in Bacau va fi prezentata de criticul de arta Valentin Ciuca.

Despre Mircea Titus Romanescu (Sursa: Centrul de Cultura „George Apostu”, Bacau):

Licenţiat al Institutului Politehnic Bucureşti, Mircea Titus ROMANESCU este absolvent al unui Masterat în Management şi impresariat în arte vizuale la Universitatea de Vest, Facultatea de Arte Timişoara, sub îndrumarea profesorului Constantin Prut.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Neamţ, al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici (UNESCO) şi al Asociaţiei Internaţionale a artiştilor plastici “ARIPA” din Torino, artistul are în palmares un număr impresionant de expoziţii personale şi colective în ţară – Piatra-Neamţ, Bucureşti, Bacău, Iaşi, Bârlad, Timişoara – şi în străinătate: Olanda, Austria, Republica Cehă, Italia, Canada, Germania, Republica Moldova, Belgia, Tunisia.

Aprecierea şi recunoaşterea de care se bucură talentul artistului prin lucrările sale din muzee şi colecţii de artă, ca: Muzeul de Istorie al oraşului Bucureşti, Muzeul de Artă Bârlad, Muzeul de Artă Piatra-Neamţ, Institutul Cultural Român din Viena, Colecţia Primăriei din Kromeritz, Republica Cehă, Colecţia Ambasadei Române din Praga, Muzeul de Artă Sharjah din Emiratele Arabe Unite, Institutul Cultural Român din Veneţia, Colecţia Asociaţiei “La Francophilie”- Paris, Colecţia Festivalului Internaţional de Artă Mahares – Tunisia, comunicările şi publicaţiile de artă semnate de Mircea Titus Romanescu, precum şi numeroasele referinţe primite din partea unor nume de prestigiu în domeniu, reprezintă doar o parte a cărţii de vizită a artistului moldav, pe care va încerca să o completeze, în cadrul vernisajului, prin inconfundabilul profesionalism, criticul de artă Valentin CIUCĂ.

Similar Articles

Comments

  1. Felicitari din inima d-lui Mircea Romanescu, de la fostul coleg de grupa la Politehnica, CDE, promotia 74.
    Expozitia e impresionanta prin varietatea tablourilor, conditiile excelente de expunere (lumina si spatiu) si prin interesul iubitorilor de arta.
    Cutreierind prin Google, am aflat cu placuta surprindere de viata culturala bogata din Bacau.
    Bravo din Toronto.

    Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular