Artistul plastic bacauan Dragos Burlacu expune in Israel

1
967

Mai multe lucrari ale pictorului Dragos Burlacu, membru al Filialei Bacau a Uniunii Artistilor Plastici din România, au fost selectate pentru expozitia internationala, de grup, „Eu sint român: ruta Bucuresti – Tel Aviv”, organizata de Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, in parteneriat cu Universitatea „Ben Gurion” din Beer Sheva, in perioada 29 martie – 26 mai 2011. Artistul bacauan expune alaturi de alti 19 artisti români, dintre care Victor Brauner, Maxim Dumitras sau Dan Perjovschi, si 20 de artisti israelieni de origine româna, care prezinta prin lucrarile lor puncte diferite de vedere asupra identitatii românesti.

Expozitia si o conferinta cu acelasi titlu, care va aborda teme legate de istorie, folclor, teologie, literatura, cinematografie si arte plastice, sint dedicate culturii române si interferentelor culturale evreo – române.


Dragos Burlacu participa cu patru lucrari din seriile „Moments” si „Understanding History”, cele mai recente proiecte ale sale expuse publicului român.

„In perioada octombrie – decembrie 2010 a venit in România curatorul expozitiei, profesorul Haim Maor, care preda curatoriatul la Facultatea de Arta a Academiei din Beer Sheva, si in urma vizionarii mai multor artisti a selectat lucrarile pentru expozitie, consiliat si de citiva curatori, galeristi români. Fiecare artist selectat a fost repartizat unor studenti viitori curatori care ne-au intervievat si au realizat materialul pentru catalog. Nu am mai expus in Israel pina acum, dar in discutiile cu Claudia Lazar, de la ICR Tel Aviv am aflat ca Bacaul este infratit cu un oras din Israel. Sint incintat sa expun linga Victor Brauner„, a declarat artistul Dragos Burlacu.

Proiectul „Eu sint român: ruta Bucuresti – Tel Aviv” a fost realizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul financiar oferit de Asociatia Mondiala a Israelienilor de Origine Româna si Asociatia Israelienilor Originari din România.

FOTO1: Liviu MAFTEI