Autor bacauan, publicat in limba rusa

Editura “Gunivas” din Chisinau a lansat la inceputul lunii februarie 2012 versiunea in limba rusa a volumului de proza scurta “Straluciri diamantine in Israel”, un jurnal de calatorie in Tara Sfinta, a scriitorului bacauan Doru Ciucescu, care observa cu fina ironie discrepantele dintre simbolistica locurilor si metehnele turistului.

Traducerea si comentariile pentru editia in limba rusa a cartii au fost realizate de Ivan Pilchin, lector la Catedra de literatura universala din cadrul Universitatii de Stat a Moldovei, din Chisinau.

Aceasta este prima traducere intr-o limba straina a scriitorului Doru Ciucescu. Autorul bacauan are insa in pregatire o traducere in limba franceza a cartii si a trimis, de asemenea, volumul si unei edituri din Moscova.

“Fac o incercare de penetrare in spatiul est – european. Marii scriitori sint cei care au trait si au scris acolo. Altfel ramii doar un scriitor cunoscut de românii tai, de cercul tau”, a declarat bacauanul Doru Ciucescu.

Editia in limba rusa a cartii “Straluciri diamantine in Israel” se gaseste de cumparat si la Libraria “Manuscript” din Bacau, din vecinatatea Colegiului Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen”.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular