Home Bacau Bacauanul Stefan Huluba joaca astazi pe scena festivalului de teatru Gala “Star”

Bacauanul Stefan Huluba joaca astazi pe scena festivalului de teatru Gala “Star”

0
1242

Cinspreze actori din patru tari din continentele Europa si Asia concureaza in aceste zile pentru trofeul festivalui international de teatru Gala “Star”, din Bacau. Dintre acestia, trei sint bacauani.

Dupa ce joi, 5 aprilie, in prima zi a evenimentului, spectatorii Galei au vazut-o pe scena Galei pe Eliza Noemi Judeu, actrita a Teatrului Municipal “Bacovia”, in recitalul “Femei singure”, regizat de Gheorghe Balint, vineri, 6 aprilie, intra in competitie la ora 18.30 cel de-al doilea bacauan selectat pentru editia 2012: Stefan Huluba (foto).

Tinarul actor va prezenta in Sala Studio a Teatrului Municipal “Bacovia”, de la ora 18.30, spectacolul “Camil. Un oarecare”, de Razvan Ropotan, in regia lui Razvan Ropotan.

“Scriind despre mine am descoperit ca personajul vorbeste nu neaparat despre mine, cit despre generatia tinara, despre problemele noastre – nu atit despre cele sociale, cit despre cele interioare. Mai departe, am lucrat impreuna cu Stefan pe text, el ca actor, eu ca regizor, si am facut noi descoperiri. Textul s-a remodelat si in functie de experientele lui Stefan. De altfel influenta vietii sale a adus-o si in jocul sau scenic. Asa ca ceea ce la inceput pornise ca un one-man-show s-a dovedit a fi in final un experiment interactiv. De aceea «Camil. un oarecare» e mai mult o nevoie de a comunica experientele noastre prin intermediul experientelor publicului. Iar acesta participa activ prin empatie la problemele personajului”, declara referitor la acest spectacol regizorul Razvan Ropotan.

One man show-ul “Camil. Un oarecare” a avut premiera pe 13 februarie 2011 la Verde Cafe, din Bucuresti. In 2011 a cistigat, la Festivalul de Teatru Scurt “Diagnoze”, Tukums, Letonia, Premiul Juriului pentru cea Mai Buna Interpretare a unei Monodrame de tip Confesional.

Stefan Huluba s-a nascut in Bacau in anul 1988. A absolvit in 2007 Colegiul National “Ferdinand I”. Pe durata liceului, a facut parte din trupa de teatru “Nobody’s Group”, participind la numeroase festivaluri de teatru pentru adolescenti din România. In anii de studentie a revenit la aceste festivaluri in calitate de trainer. In 2010 a absolvit UNATC “I.L.Caragiale”, sectia actorie, la clasa coordonata de prof. univ. Ion Cojar si prof. univ. dr. Adrian Titieni. Din septembrie 2010, face parte din trupa de improvizatie Backstage Boys.

Autorul si regizorul acestui spectacol, Razvan Ropotan, poate fi si el vazut in Festivalul “Gala Star” 2012, simbata, 7 aprilie, de la ora 18.30, in spectacolul “Fara cap”, dupa Truman Capote, regia Ioana Petre.