Breaking news

0
1287

mazilu.jpgLa sfirsitul acestei saptamini se anunta in Bacau citeva evenimente culturale care, cred eu, merita degustate. Is curioasa ce va tenteaza si ce nu.

Joi, 26 martie, de la ora 18.00, Eliza Noemi Judeu, actrita Teatrului Municipal „Bacovia”, prezinta la Restaurantul “Pasaj” din Bacau, spectacolul – lectura “Barbati singuri”, de Peter Esterhazy, in regia lui Geo Balint. Dupa cum ne lasa sa intelegem Eliza pe aici, ar putea sa se lase cu urechi ciufulite. Geo Balint mi-a spus ca testeaza gustul publicului. Cre’ca o sa ma supun si eu testarilor. 🙂

Tot joi, 26 martie, dar de la ora 17.00, actorul Nicolae Rosioru isi lanseaza la Scoala „Spiru Haret” Bacau, romanul „Otrava” si volumul de versuri, epigrame si aforisme „Unde mai esti, iubire?”, publicate in 2008 la Editura „Egal” din Bacau. Nicolae Rosioru a debutat ca prozator in 2007, la virsta de 81 de ani, cu romanul „Prapastia”, urmat de ‘Excursia”, un volum de nuvele si versuri pentru copii, si de romanul „Ana”, publicate la aceeasi Editura „Egal”, coordonata de universitarul Ioan Danila.

Vineri, 27 martie, de la ora 17.00, artistul plastic bucurestean Cristi Gaspar deschide la Galeriile „Frunzetti” expozitia personala de pictura si desen “Pierderea inocentei”. Pe Cristi Gaspar l-ati mai vazut acum vreo cinci luni, in expozitia de grup „Sapte”. Ramine sa vedem cum de l-a sedus Bacaul de revine din Bucuresti sa se „personalizeze” prin Bacau. Cristi Gaspar este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Bucuresti, sectia Pictura, din 2003. In 2002 a absolvit Academia de Arte Plastice “Luceafarul” din Bucuresti, sectia Pictura, la clasa profesorului Teodor Moraru.

Vineri, 27 martie, de la ora 17.00, la Sala Studio „Prospero” de la Palatul Copiilor are loc premiera spectacolul coupe „Come and go” (Samuel Beckett) – in versiunile româna si engleza – si „Impaiati-va Iubitii”, de Teodor Mazilu, in regia lui Gheorghe Balint si interpretarea clasei de teatru „Prospero”. Este vorba de sapte adolescenti de clasele IX – XII, dintre care unii se afla la prima intilnire cu publicul. Eu i-am vazut miercuri seara, la avanpremiera, si va pot spune ca merita toata atentia. Nu direaza mai mult de 40 de 45 de minute cu tot cu pauza. Daca nu va place, va dau banii inapoi. Glumesc, intrarea este libera. A, sa nu uit, premiera este dedicata Zilei Mondiale a Teatrului, sarbatorita pe 27 martie.

In perioada 27 martie – 10 aprilie este deschis, la Centrul International de Cultura „George Apostu”, Salonul National al Artei Naive, editia a XVIII-a, eveniment organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau si institutia gazda. Vernisajul expozitiei si festivitatea de premiere vor avea loc vineri, 27 martie, de la ora 13.00, la Muzeul de Arta Contemporana al Centrului. Invitat special: rapsodul Petru Alistar. la editia din acest an participa creatori de arta naiva din Galati, Resita, iasi, Bucuresti, Braila, Bistrita Nasaud, Vaslui, Timisoara si Bacau.

Conceptie grafica afis: artistul fotograf Viorel Cojan