Bursa „Gabriela Tudor” in Management Cultural 2011

0
534

Fundatia „Gabriela Tudor„ din Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia „Ratiu” din Marea Britanie, lanseaza concursul anual pentru Bursa „Gabriela Tudor” in Management Cultural 2011, constind intr-un stagiu de patru saptamini in Londra, in perioada iunie – iulie a anului viitor.

Cistigatorul va primi 2500 de lire sterline, bani care sa acopere
costul biletului de avion Bucuresti-Londra-Bucuresti, al transportului local in Marea Britanie, cazarea pe perioada celor patru saptamini de stagiu, diurna si un numar de bilete la spectacole, filme, muzee si expozitii.

Pe perioada stagiului bursierul va beneficia de asemenea de sprijinul mentorului britanic Ghislaine Boddington.

In 2011, pe langa bursa de patru saptamani in Marea Britanie, in valoare de 2500 de lire sterline, Fundatia „Ratiu” va acorda cinci burse speciale care vor consta intr-o vizita profesionala de o saptamana la Londra.

Data limita pentru depunerea dosarelor de candidatura: 30 octombrie 2010. Domeniile de prioritate pentru anul 2011 sunt managementul artelor contemporane, sectorul cultural privat si politicile culturale.

Bursele vor fi acordate pe baza selecţiei de dosare, realizata de catre o comisie formata din: Irina Cios (manager cultural şi curator Centrul Internaţional pentru Arta Contemporana), Petra Bischof (manager cultural, Programul Cultural Elveţian), Ghislaine Boddington (Creative Director, body>data>space; mentorul castigatorului Bursei „Gabriela Tudor”), Corina Bucea (bursier „Gabriela Tudor” 2010), Ramona Mitrica (director Fundaţia „Raţiu” din Marea Britanie), Cosmin Manolescu (director executiv al Fundaţiei „Gabriela Tudor”).

Pentru detalii si obtinerea formularelor de candidatura contactati prin e-mail, la adresa cosmin@gabrielatudor.ro, pe Cosmin Manolescu, sau consultati paginile de internet www.gabrielatudor.ro si www.ratiufamilyfoundation.com.

Bursa „Gabriela Tudor” isi propune sa pastreze vie memoria unuia dintre putinii manageri culturali vizionari din Romania. Disparuta prea curand, in ianuarie 2009, Gabriela Tudor a contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea scenei artistice romanesti prin initiativele si proiectele realizate si prin sprijinul direct acordat artistilor si organizatiilor culturale.

Lansata in 2009, Bursa „Gabriela Tudor” ofera posibilitati de pregatire profesionala la nivel european si contribuie la perfectionarea si motivarea managerilor culturali din Romania, aflati la inceput de drum.

Castigatorul primei Burse „Gabriela Tudor” in Management Cultural a fost Corina Bucea, manager al Fabricii de Pensule din Cluj Napoca. Vizita Corinei in Marea Britanie a avut loc in perioada iunie-iulie 2010.

Bursa „Gabriela Tudor” este oferita de catre Fundatia „Ratiu” din Marea Britanie si Fundatia „Gabriela Tudor / United Experts”, cu sprijinul financiar al Programului Cultural Elvetian in Romania.
Cu sprijinul Green Hours Jazz Cafe. Partener internet: IDILIS SA