Ce citeste, ce vizioneaza si pe unde se plimba un presedinte de Consiliu Judetean – Despre ce sa discuti la prima intilnire cu Dragos Benea

3
1264

Joi spre vineri ne-am intilnit, la Divanul VIP, cu Dragos Benea, presedinte al Consiliului Judetean Bacau, o intilnire informala cu bloggerii, fara camere si reportofoane.

Pronosticul era camasa cu pulovar sau camasa. A venit in camasa, cu dungi albe si albastre. Nu stiu daca pur si simplu s-a simtit bine cu noi sau a vrut sa arate ca face fata la confruntari „de cursa lunga” dar Divanul cu Dragos Benea a tinut de si-a dat ceasul din salon limba de pereti, cu dangat puternic, de aproape sase ori. Ne-am intilnit la sapte si ceva seara si ne-a prins 12 jumatate noaptea.

La un politician cu tenacitatea sa te poti astepta ca si relaxarea sa fie o miscare politica dar merg pe principiul ca a fost o discutie onesta si ca, asa cum am convenit, am respectat cu totii un pact al sinceritatii. Daca el nu ne-a mintit, pentru ca noi am spus ca nu-l inregistram, la cina cea de taina a Divanului (am fost 12 fara Benea), la un pahar cu vin rosu, suc de aloe vera si pizza a la Piazzetta, ne-a spus lucruri pe care cei care fac strategii pentru viitoarele alegeri locale ar vrea sa le stie. Despre unele au mai scris colegii mei din Divan prezenti la intilnire, altele, ramin intre noi.

Dragos Benea ne-a dus cu umor, seriozitate, ironie, dupa caz, prin culisele vietii sale publice la patru ace si ne-a vorbit despre slabiciunea sa pentru Argentina, rudele din New York ale sotiei (un cuvint pe care l-a repetat mi s-a parut mie cam des, parca strategic?), unde nu exclude ca s-ar putea muta intr-o zi, fiica de gradinita care va studia dupa dorinta sotiei (v-am spus!) in America, despre un proiect cu biciclete pe care ar dori sa-l implementeze in Bacau, despre trecut (mai ales politic…), despre „tinichelele” care l-ar impiedica sa fie cistigator intr-o viitoare cursa (2012) pentru functia de primar al Bacaului sau despre ziaristi, unii jenanti, altii respectabili.

A marturisit fara frisoane ca n-a mai citit de mult o carte (ultima care i-a trezit interesul fiind „Istoria…” lui Ovidiu Drimba) dar cumpara frecvent reviste, preferata sa fiind „LUMEA”. La capitolul filme (ii plac in special comediile si documentarele) ne-a recomandat „Viata lui David Gail” („Uitati-va la filmul asta, o sa ma pomeniti, si daca va place si daca nu”) si „Inchisoarea ingerilor”.

In materie de religie, Dragos Benea, are o dilema pe care nici cei 12 de la Divan nu i-am putut-o lamuri: „Ce a facut si unde a fost Iisus intre 12 si 33 de ani?”.

Pentru cultura bacauana vesti prea bune nu a avut. Cauta un spatiu pentru Biblioteca Judeteana (care sta in „gazda” la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea”) dar crede ca solutia (pe care nu o are inca) nu trebuie sa vina doar de la Consiliul Judetean. Centrul de Cultura „George Apostu” trebuia preluat de CJ dar o hirtie recent primita de la Bucuresti a anulat hotarirea. Cit despre turismul cultural bacauan, nu crede in asa ceva. O speranta ca intr-o zi se va contrazice singur pe aceasta tema tot am, de vreme ce a reusit, fara prea mare greutate sa ofere o schita de circuit pentru orice turist strain care are o zi de petrecut in Bacau. Luati o harta si bifati Circuitul lui Dragos Benea, prezentat in trecut si pentru o emisiune a Realitatii TV Bacau: Slanic Moldova (Izvoarele) – Tg. Ocna (Salina si sediul Primariei – cladire de patrimoniu) – Onesti (Sala de Sport „Nadia Comaneci”, Biserica din Borzesti, Manastirea Bogdana) – Ghimes (Cetatea Rakoczi, mormintul lui Emil Rebreanu) – Tescani (Centrul de Cultura „Rosetti Tescanu – George Enescu” – stiu ca nu se mai numeste asa, dar actuala denumire este ridicola) – Comanesti (Palatului Ghika).

L-am intrebat spre final daca a venit cu „mesaje” si „intoxicari” la intilnire iar Dragos Benea a zis ca a venit „intr-un suflet” de la o alta intrunire si ca n-a avut timp de strategii.

Mai multe despre presedinte veti afla de pe blogul sau de pe pagina de Facebook, pe care urmeaza sa si le faca, pentru ca Dragos Benea este un politician care intelege ca pentru a ajunge la publicul tinar (pe care il are in vedere pentru alegerile viitoare) trebuie sa stapineasca (si) online-ul. Nu stie insa cind va debuta pentru ca momentan nu are suficiente resurse de timp.

Mai cititi despre Divanul VIP cu Dragos Benea la Contrasens, River, Criticati, Kaysha, Kristofer, Inima Bacaului, Aghiuta, Talent Irosit si Amalis.