Ce mai scrie Bacăul

1
1072

Nu ştiu dacă aveţi obiceiul să citiţi scriitori băcăuani, unii chiar merită, dar pentru că zilele acestea am primit de la autori din Bacău nişte volume recent publicate am zis să le semnalez ieşirea de sub tipar.

Cea mai mare bucurie mi-a creat-o apariţia cărţii „Provinciale. Fragmentarium (1975 – 1989)” (Editura Babel, Bacău, 2012), aproape 500 de pagini de însemnări zilnice scrise de publicistul Constantin Călin, pe care îl apreciez foarte mult.

O altă carte pe care am primit-o de curînd este „Oglinda cu vise” (Editura Contrafort, Craiova, 2012), un volum de poezie, în limbile românâ, engleză, franceză şi germană, al scriitoarei Mariana Zavati Gardner, născută în Bacău, dar stabilită în Marea Britanie.

A apărut de asemenea volumul „Absida scenei” (Editura Anamarol, Bucureşti, 2012), „un letopiseţ al oamenilor de valoare”, cum a fost numit, o colecţie de texte publicistice, în mare parte interviuri, realizate de ziaristul băcăuan Aurel V. Zgheran.

Va bucura cu siguranţă pe iubitorii artei reeditarea unui volum pe care criticul de artă Carmen Mihalache, redactor şef al Revistei de cultură „Ateneu”, din Bacău, l-a dedicat maestrului Ilie Boca. Această carte va fi lansată în curînd, la deschiderea unei noi expoziţii a artistului băcăuan.

Pe măsură ce le citesc, voi scrie despre fiecare carte prezentată aici mai multe amănunte, care să vă stîrnească poate curiozitatea de a le citi voi înşivă.