Cinci candidati, doua concursuri, niciun director. „Iulian Antonescu” ramine in interimat

Una dintre cel mai dificil de administrat institutii de cultura din judetul Bacau ramine in continuare fara un manager “cu acte in regula”. Niciuna dintre cele trei candidate inscrise in cursa pentru aceasta functie nu a reusit sa obtina punctajul minim necesar la cel de-al doilea concurs, organizat la inceputul acestei saptamini, de Consiliul Judetean Bacau, in calitate de ordonator de credite.

“Singura problema este ca n-au venit cu niste propuneri de imbunatatire a imaginii institutiei. Vrem pe cineva cu viziune, cu perspectiva, nu sa repete aceleasi lucruri pe care le auzim de sase – sapte ani incoace”, a declarat Dumitru Braneanu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau si presedinte al comisiei din concurs.

Si-au prezentat proiectele de management la “editia” din luna ianuarie 2012 a concursului Lacramioara Istina, sefa Sectiei de Arheologie si Istorie a Complexului, experta in bunuri arheologice si istorico -documentare si in arheologie preistorica, veche si medie, Carmen Istrati Murariu, angajata a Sectiei de Arta a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”, care au concurat, tot fara succes, si in noiembrie 2011, si Lacramioara Mocanu, cadru didactic la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi.

Lacramioara Istina a refuzat sa comenteze in vreun fel rezultatul concursului iar Carmen Istrati Murariu spune ca a treia oara nu se va mai inscrie in aceasta cursa.

“M-am prezentat cu acelasi proiect ca in noiembrie dar cu niste propuneri noi de imbunatatire a activitatii muzeului. Nu stiu ce sa zic despre acest rezultat. Probabil ca toate ne-am prezentat prost… Eu n-am sete de functie, vreau sa fac ceva si imi pare rau ca am dezamagit niste colegi. Dar de prezentat inca o data nu ma mai prezint”, a subliniat Carmen Istrati Murariu.

La concursul din luna noiembrie 2011, au mai participat la concurs Florin Filip, expert UNESCO in patrimoniu imaterial, si Dana Macsim, jurnalist de televiziune, director al Centrului pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare”, din judetul Neamt.

Cinci candidati, prin urmare, pentru functia scoasa la concurs, si niciun cistigator. Intrebarea e: toti sint incompetenti sau se pregateste altcineva pentru acest post? Surse din institutie sugereaza ca postul de conducere de la „Iulian Antonescu” va fi ocupat politic.

Urmatorul concurs va fi organizat abia peste trei luni, in conditiile in care la sfirsitul lui ianuarie 2012 va iesi la pensie Feodosia Rotaru, actual director interimar al institutiei.

“Vom numi pe altcineva interimar, pina la concurs. Ne orientam spre cineva din muzeu, inca nu ne-am gindit la o persoana anume. Dar sa organizam concurs din nou intr-un interval atit de scurt ar insemna sa avem aceiasi candidati”, a mai spus vicepresedintele CJ Dumitru Braneanu.

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau include Sectia de Arheologie si Istorie, Sectia de Etnografie, Sectia de Arta (cu sediu propriu), Casa “Nicu Enea” si Casa Memoriala “George Bacovia”.

Similar Articles

Comments

 1. Vai de ELE !!! Lasa-ne!!!!! Lasa-ne !!!!! Deci… femeile sef sunt considerate mai putin capabile si calificate decat rivalii lor, barbatii. Prin urmare FEMEIA e CONTRAINDICATA acestei functii mari !

 2. Bogdan, trecind de nuanta sexista, discriminatorie si injurioasa a comentariului tau o sa-ti spun ca acest muzeu a avut inaintea Feodosiei Rotaru tot o directoare, Silvia Iacobescu, precedata de Lacramioara Stratulat, in prezent director general al Complexului National Muzeal “Moldova”, Iasi. Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” din Bacau este condus de o femeie, la fel si Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza”, din Bacau, in cazul in care nu stii deja.

 3. Nu am nimic de obiectat la Doamnele prezentate mai sus. M-am referit strict la cele 3 candidate. La stiri am vazut exprimarea uneia din ele: „Asta – sunt inerente!” Deci???? Cum sa vorbim in public este mai mult decat o carte, este un plan pe care fiecare dintre noi putem sa il punem in aplicare pentru a ajunge unde ne-am propus.Prin urmare , cele trei, mai au de invatat de la Doamnele exemplificate.
  Cel mai important este ca femeia cand tinde spre ceva sa joace din ce in ce mai bine si sa castige atunci cand merita!

 4. Bogdan, te contrazici. Cind spui „femeile sef sunt considerate mai putin capabile si calificate decat rivalii lor, barbatii. FEMEIA e CONTRAINDICATA acestei functii mari!” nu te referi doar la cele trei candidate. Apoi, inainte de a da lectii („cele trei, mai au de invatat”) ai grija macar sa scrii româneste. Nu comentez cit de potrivite pt acest post sint sau nu sint aceste candidate, dar nu agreez genul tau de discurs: anonim, discriminatoriu, agramat, de la nivelul lui „Lasa-ne!!!!! Lasa-ne !!!!!”. Sint de acord, insa, cu esenta ultimei fraze din comentariul tau: „Cel mai important este ca femeia cand tinde spre ceva sa joace din ce in ce mai bine si sa castige atunci cand merita!”.

 5. Actuala d-na director interimar este DEPARTE de a fi demna de „inaintasele” ei; care nu stie „amanunte” inca ar face bine sa ii studieze putin „biografia personala” si ar putea afla lucruri cel putin scandaloase…….asta ca sa nu recurgem la termeni foarte urati.
  Daca acea insitutie a ajuns sa fie condusa de una ca EA este un lucru extrem de grav!!!!!!!!!!chiar nu se mai pune pret DELOC pe ONOARE si MORALITATE? Am inteles ca si-a pus deja pe usa eticheta de MANAGER, in conditiile in care nu a fost in stare sa se prezinte macar ONORABIL la acel concurs………Stiti zicala aia cu obraznicul……..ei i se potriveste perfect.De fapt multi din acest oras „o cunosc”……. Are asociatie culturala (intentie laudabila dealtfel) pe care a alimentat-o pina acum si din „resusele” si asa limitate ale acelui muzeu(sotul ei avand la indemina resursele logistice 😉 Si-a angajat „tovarasi” de bere (si „de altele”) de pe santierul arheologic(unii dintre cei mai slabi studenti), bineinteles cu „acceptul” fostei conduceri prostita de intentiile ei aparent corecte…..Ma gindesc daca angajatii acelei institutii nu au „celebrat” deja dubioasa „inscaunare” si daca va avea vreunul curajul sa spuna ce stie sau ce se intampla…..Bacaul chiar nu poate avea un candidat macar ONORABIL ptr o asemenea functie? totusi vb despre o institutie de cultura……….

 6. Doamnei Iulia V : – Este inadmisibil, sa folositi un limbaj jignitor la adresa cuiva de care nu aveti nici cea mai mica cunostinta. Cred ca va faceti de ras judecand dupa bunul plac. Starea lucrurilor de acum depaseste cu mult ceea ce s-a intamplat in alte vremuri in institutiile culturale. Din pacate cel care munceste nu are nici un pic de respect pentru unii din noi. Probabil, doamnei Iulia ii este greu sa accepte o tanara cu perspective si ambitii mari. Cu timpul se va convinge ca a judecat gresit…
  ” Nu judeca pe altul, că te judeci pe tine! „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular