Cinci candidati, doua concursuri, niciun director. „Iulian Antonescu” ramine in interimat

7
860

Una dintre cel mai dificil de administrat institutii de cultura din judetul Bacau ramine in continuare fara un manager “cu acte in regula”. Niciuna dintre cele trei candidate inscrise in cursa pentru aceasta functie nu a reusit sa obtina punctajul minim necesar la cel de-al doilea concurs, organizat la inceputul acestei saptamini, de Consiliul Judetean Bacau, in calitate de ordonator de credite.

“Singura problema este ca n-au venit cu niste propuneri de imbunatatire a imaginii institutiei. Vrem pe cineva cu viziune, cu perspectiva, nu sa repete aceleasi lucruri pe care le auzim de sase – sapte ani incoace”, a declarat Dumitru Braneanu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau si presedinte al comisiei din concurs.

Si-au prezentat proiectele de management la “editia” din luna ianuarie 2012 a concursului Lacramioara Istina, sefa Sectiei de Arheologie si Istorie a Complexului, experta in bunuri arheologice si istorico -documentare si in arheologie preistorica, veche si medie, Carmen Istrati Murariu, angajata a Sectiei de Arta a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”, care au concurat, tot fara succes, si in noiembrie 2011, si Lacramioara Mocanu, cadru didactic la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi.

Lacramioara Istina a refuzat sa comenteze in vreun fel rezultatul concursului iar Carmen Istrati Murariu spune ca a treia oara nu se va mai inscrie in aceasta cursa.

“M-am prezentat cu acelasi proiect ca in noiembrie dar cu niste propuneri noi de imbunatatire a activitatii muzeului. Nu stiu ce sa zic despre acest rezultat. Probabil ca toate ne-am prezentat prost… Eu n-am sete de functie, vreau sa fac ceva si imi pare rau ca am dezamagit niste colegi. Dar de prezentat inca o data nu ma mai prezint”, a subliniat Carmen Istrati Murariu.

La concursul din luna noiembrie 2011, au mai participat la concurs Florin Filip, expert UNESCO in patrimoniu imaterial, si Dana Macsim, jurnalist de televiziune, director al Centrului pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare”, din judetul Neamt.

Cinci candidati, prin urmare, pentru functia scoasa la concurs, si niciun cistigator. Intrebarea e: toti sint incompetenti sau se pregateste altcineva pentru acest post? Surse din institutie sugereaza ca postul de conducere de la „Iulian Antonescu” va fi ocupat politic.

Urmatorul concurs va fi organizat abia peste trei luni, in conditiile in care la sfirsitul lui ianuarie 2012 va iesi la pensie Feodosia Rotaru, actual director interimar al institutiei.

“Vom numi pe altcineva interimar, pina la concurs. Ne orientam spre cineva din muzeu, inca nu ne-am gindit la o persoana anume. Dar sa organizam concurs din nou intr-un interval atit de scurt ar insemna sa avem aceiasi candidati”, a mai spus vicepresedintele CJ Dumitru Braneanu.

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau include Sectia de Arheologie si Istorie, Sectia de Etnografie, Sectia de Arta (cu sediu propriu), Casa “Nicu Enea” si Casa Memoriala “George Bacovia”.