Fara Filtru si Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacau, va invita la un nou concurs. De aceasta data, cistigatorul va primi o invitatie de doua persoane la spectacolul „Bigamul”, care va fi jucat pe scena bacauana duminica, 12 februarie 2012, de la ora 18.00.
„Bigamul” este o comedie plina de echivoc, scrisa de dramaturgul londonez Ray Cooney si pusa in scena de regizorul Cristian Ioan. Povestea e simpla dar plina de neprevazut. John Smith este casatorit in acelasi timp cu doua femei. Ocupatia de taximetrist ii permite sa navigheze intre doua sotii si doua domicilii diferite, pina intr-o zi cind echilibrul sau existential, tinut in friu cu ajutorul unei agende in care-si noteaza codificat fiecare pas, ii este zdruncinat de o poseta primita peste cap, in mod accidental. Povestea se complica cind in scena intra comisarul Troughton, Comisarul Posterhouse si un fotoreporter. Ca doua ciresele pe tort, prietenul Stanley si vecinul gay “de deasupra” transforma totul intr-o situatie fara aparenta rezolvare, agravata de intilnirea dintre o “calugarita” in furou si o “menajera” furioasa.
Pentru a cistiga invitatia la acest spectacol raspundeti la urmatoarea intrebare, selectind dintre variantele enumerate pe cele care coincid cu opinia dv. Nu va sfiiti sa adaugati la punctul „i” alte varinte de raspuns care nu se gasec in lista noastra.
Ce asteptari ai de la un spectacol de teatru?a) Sa ma educe
b) Sa ma distreze/bine dispuna
c) Sa ma puna pe ginduri
d) Sa sanctioneze societatea in care traim
e) Sa ma surprinda
f) Sa fie un loc de evadare din cotidian
g) Sa ma provoace la lectura
h) Interactiune intre public si actori
i) (alte variante de raspuns)
Cistigatorul va fi desemnat dintre autorii comentariilor, miercuri, 8 februarie 2012, dupa ora 20.00 (ora limita de inscriere in concurs).
Va rugam sa completati spatiul destinat adresei de e-mail din formularul de comentariu cu o adresa valida, pentru a putea fi contactati, in cazul in care veti fi cistigatorul invitatiei.
Succes si vizionare placuta!
Cistigatorul va intra in posesia premiului joi, 9 februarie 2012.
Pai, sa vedem, „c”-ul ala („Sa ma puna pe ginduri”) e ca scris de mine, deci: C. Plus cite un pic din restul (sa fie educativ, sa ma binedispuna, sa sanctioneze inteligent hotii si mirlanii din viata publica) in afara de „g” (imi gasesc propriile motive pentru lectura, nu le caut la teatru) si „h” (e bine sa-si cunoasca fiecare locul lui, adica eu nu calc pe scena ta, tu nu calci in sala, eventual la mine in brate, ok?) La „I” as spune: actori talentati. N-am vazut „Bigamul”, dar as vrea sa-l vad, mai ales ca a aparut parca si la Antena 1, nu? In concluzie, sper sa cistig.
Dincolo de motivele mai mult sau mai putin elevate pentru care merg la teatru, recunosc faptul ca principalul motiv este totusi acela de a uita de teatrul vesnic al realitatii, merg mai putin de pe pozitia criticului cunoscator si NU astept sa fiu prea surprinsa….Deci, putin c si mai mult i
Am mari asteptari de la un spectacol de teatru. In primul rand, cred ca ar trebui sa fie ceva educativ, dar care sa binedispuna publicul, pana la urma asta cautam cu totii, nu? Sa ne destindem putin si sa uitam macar pentru doua ore de viata cotidiana. Surprinderea e binevenita, n-ar strica ceva nou, si-asa monotonia „omoara” pe capete.
Sa sanctioneze societatea in care traim ar trebui sa fie un aspect al spectacolului, doar asa poate poate se mai „trezeste” moralitatea din fiecare si publicul va avea ceva de invatat. Este nevoie ca un spectacol sa provoace la lectura, mai ales in randul celor care nu stiu nici in ziua de azi ce inseamna cu adevarat acest lucru, dar ar fi benefic pentru toti.
As spune ca toate punctele mentionate mai sus sunt importante, mai putin punctul h, nu cred sa existe oameni dornici de colaborare. Si as adauga la punctul i ca este cel mai important ca la final, dupa ce ai trecut pragul salii de teatru, sa simti ca a meritat sa vezi spectacolul si ca tu esti o alta persoana, preferabil mai buna.
Consider ca o piesa de teatru ar trebui sa aiba cate un pic din fiecare: sa isi educe publicul, sa ii starneasca rasul, sa arate cu degetul toate defectele societatii si, mai ales, sa surprinda printr-un scenariu inedit. Cu toate acestea, cred ca pasiunea mea pentru teatru vine din faptul ca reuseste sa ma scoata din rutina, ma ajuta sa evadez dintr-o societate murdara si corupta intr-o lume populata de personaje surprinzatoare. Punctul g) cred ca ar putea fi valabil numai pentru piese inspirate din romane sau alte lucrari literare, iar punctul h) doar pentru spectacolele menite sa includa spectatorul. As adauga ca teatrul este o sursa interminabila de vitalitate si pofta de viata, acesta dandu-ne ocazia de a vedea oameni minunati, sensibili jucand roluri complexe care reusesc sa ne faca, de cele mai multe ori, sa meditam la propria existenta. Asadar, pot spune ca actorii Teatrului Bacovia sunt asemenea oameni, care ma inspira de fiecare data.
Citesc ceea ce scrieti si descopar cu incintare oameni frumosi. Si atunci mi-e si mai greu sa inteleg de ce lumea in care traim a ajuns, totusi, atit de urita.
Cred ca punctele b),c),d), e),f) si h) ar defini cel mai bine asteptarile mele de la un spectacol de teatru. Merg la teatru pentru a vedea si a trai si altceva decat ceea ce traiesc in aceasta societate cu o stare nu prea buna. Partea spectaculoasa este ca,dupa vizionarea unei piese de teatru raman cu o stare pozitiva timp indelungat iar asa pot spune ca vad toate situatiile dintr-o alta perspectiva. Mai pot spune ca teatrul mi-a schimbat intr-un fel viata. Sincer, ma trezesc dimineata cu zambetul pe buze gandindu-ma „suuper, azi merg iar la teatru! o sa fie o zi splendida cu un final extraordinar!” 🙂
a,d,f. Cred ca mergem la teatru tocmai din dorinta de a ne detasa de cotidian, de ceea ce suntem satuli sa vedem prezentat la televizor si ziare atat de violent. Totusi, teatru reflecta situatiile reale cu care ne confruntam in fiecare zi, asadar este normal sa vedem spectacole cu un continut cat se poate de real, in care moravurile sunt accentuate, cu scopul de a pleca acasa cu un gand, oricare ar fi acela. Rolul teatrului este acela de a starni emotii de orice fel. Nu trebuie sa speram la finaluri americane in care totul se termina cu bine, pentru ca in viata reala nu e asa… Trebuie sa mergem la teatru cu gandul de a afla ceva ce nu stiam, de a trai ceva ce uitasem, de a gandi ce-am face noi in situatia respectiva.
eu as pune e si f, ordinea este strict alfabetica, cate un pic de a si b, pentru ca „c”-ul se intampla intotdeauna. Teatrul e ca o lume paralela in care ai acces din cand in cand 1-2 ore dar ale carei efecte le simti timp indelungat si in rest e greu de descris in cuvinte ce-ti ofera teatru. Prietenilor sau cunoscutilor care ma intreaba ce gasesc in teatru eu le ofer un bilet la teatru explicandu-le ca e mai simplu sa le arat decat sa le povestesc 🙂