Coca Bloos si Maia Morgenstern, invitate la I.D.Fest, Bacau, 2011

0
696

Zece trupe din mai multe judete vor participa in perioada 10 – 16 iulie 2011, in Bacau, la cea de-a XII-a editie a Festivalului National de Teatru in Limba Engleza pentru Tineri „The Ingenious Drama Festival” (I.D.Fest), organizat de Asociatia „Ingenious Drama”.

Evenimentul se bucura in ultimele editii de sprijinul actritei Coca Bloos, care va fi si in acest prezenta in festival, in calitate de presedinte de onoare al juriului, din care vor mai face parte vorbitorul nativ de limba engleza Ollie Williams si actrita Mihaela Radescu. Un alt invitat in juriu, care inca nu a confirmat prezenta, este regizorul Alexandru Dabija. La festivitatea de premiere este asteptata si actrita Maia Morgenstern.

Pentru cele 15 premii (trofeu si carti) stabilite de organizatori vor concura trupe din Bacau (A.C.T., In the Spot si Nobody’s Group), Brasov (9th Sense), Suceava (The Knockers), Botosani (Atelierul de teatru), Timisoara (Hooleelogans si Heavenly Hell) si Bucuresti (Brainstorming si Limelight), care au optat pentru piese de autori precum William Shakespeare, David Mamet, Madeleine George, Robert Thomas, Don Zolidis dar si pentru spectacole dupa texte originale scrise de participanti.

Editia din acest an se va deschide cu un spectacol profesionist, in limba româna, „Closer”, de Patrick Marber, in regia Ancai Maria Colteanu. De asemenea, marti, 12 iulie, va fi prezent pe scena festivalului spectacoluil invitat „Haliotis”, o imbinare intre teatru si publicitate, marca a Asociatiei Ingenious Drama.

Programul festivalului va include si o serie de ateliere de teatru, conduse 10 actori profesionisti, unii fosti membri ai trupelor participante in festival: Horia Suru, Alex Pavel, Georgiana Popan, Razvan Alexe, Stefan Huluba, Vlad Spilca, Iulia Brezeanu, Horia Butnaru, Roxana Filip si Iolanda Covaci.

Editia din acest an are un buget de 66 de mii de lei, bani proveniti din sponsorizari si donatii.

Parteneri ai evenimentului sint Primaria municipiului Bacau, Prefectura Bacau, Teatrul Municipal „Bacovia”, Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” si Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”. In organizarea editiei 2011 sint implicati 45 de liceeni bacauani.

Spectacolele vor avea loc pe scena Teatrului Municipal „Bacovia”. Intrarea este LIBERA.