Concert de jazz american la Clubul „The Stage” din Bacau

1
837

Cvartetul american Ari Roland va sustine miercuri, 8 iunie 2011, de la ora 20.00, la Clubul „The Stage”, din Bacau, un concert de jazz, in cadrul unui turneu national organizat si finantat de Centrul Cultural American, sub coordonarea Departamentului de Stat al SUA.


Ari Roland este una dintre cele 10 formatii de jazz, urban/hip-hop, blues si bluegrass selectate ca ambasadori ai muzicii americane, care au calatorit si au concertat in intreaga lume in cadrul programului „The Rhythm Road – American Music Abroad”, organizat de prestigioasa institutie Jazz at Lincoln Center.

Turneul din România a inceput pe 6 iunie 2011 la Bucuresti, va mai cuprinde orasele Galati (7 iunie), Iasi (9 iunie) si se va incheia pe 11 iunie, cu un concert in Parcul Cismigiu din Bucuresti.

Intrarea la aceste concerte este libera.

Programul „The Rhythm Road – American Music Abroad” a fost initiat in `1955 de catre Departamentul de Stat sub numele de „Ambasadorii Jazz-ului”, la initiativa congressmanului de Harlem, Adam Clayton Powell jr. Printre „ambasadorii” care au participat in acest program s-au numarat Dizzy Gillespie si Louis Armstrong. The New York Times i-a caracterizat pe artistii implicati de-a lungul timpului in proiect ca fiind „arma sonica secreta a Americii”.

UPDATE, pentru cei care nu stiau ca „Asa beau oamenii buni” e o piesa de jazz. 🙂

Eu prefer Summertime.