Concurs international „Opera bacoviana reflectata in arta plastica”

Artisti plastici profesionisti sau amatori, absolventi, studenti sau elevi din tara si din strainatate sint asteptati sa se inscrie la Concursul international „Opera bacoviana reflectata in arta plastica”, eveniment expozitional organizat de Consiliul Judetean, Primaria si Consiliul Local Bacau, in parteneriat cu filialele bacauane ale Uniunii Scriitorilor din România si Uniunii Artistilor Plastici din România, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” si Asociatia Culturala „Octavian Voicu”, din Bacau. Organizatorii isi propun ca prin aceasta competitie sa aduca in atentia publicului aspecte din viata si opera poetului George Bacovia si, totodata, sa descopere, sa sprijine si sa promoveze noi si autentice talente.

Cei interesati sa participe la concurs trebuie sa realizeze una sau doua lucrari, de cel putin 40 x 50 de cm, inramate, pe suport de pinza, carton sau alt material adecvat. Concurentul va trebui sa treaca atit pe spatele tabloului, cit si in cererea de inscriere, datele personale (numele, prenumele, adresa, numarul de telefon), titlul lucrarii, dimensiunea, tehnica si valoarea estimata, in lei.

Inscrierile se fac trimitind un e-mail la adresele muzeudeartabacau@yahoo.com sau murariucais@yahoo.com, cu o fotografie dupa lucrari, de marimea 1264 x 864 pixels sau completind formularul de aici.

Lucrarile vor fi trimise la Muzeul de Arta Bacau, din str. N. Titulescu, nr. 23, pina la data de 5 septembrie 2011. Preselectia va fi realizata in perioada 13 – 15 septembrie, de catre o comisie formata din specialisti, precum si de parteneri din proiect.

Premierea cistigatorilor va avea loc pe 16 septembrie 2011, la vernisajul expozitiei, care va fi deschisa la Centrul de Cultura si Arte „George Apostu”.

Lucrarile neselectionate pentru expozitie vor fi restituite participantilor, la cerere, pina la data de 26 septembrie.

Concursul de arta plastica face parte din programul proiectului eveniment „Toamna bacoviana – 130 de ani de la nasterea poetului George Bacovia”, care se va derula in Bacau in perioada 16 – 18 septembrie 2011.

Informatii suplimentare despre concurs pot fi solicitate la numarul de telefon 0234/ 510470.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular