Constantin Tanasache – dupa sase ani

0
882

La sase ani distanta de la precedenta expozitie personala, pictorul Constantin Tanasache revine in fata publicului cu un nou proiect de autor. Artistul bacauan a deschis vineri, la Galeria “Noua”, expozitia “Sacralitate”, inspirata de simbolistica religioasa, punct de plecare pentru marturisiri in culoare, realizate in anii 2010, 2011.

“Expozitia are o tema oarecum simbolica, exprima apartenenta ideilor mele la tot ce cuprinde sacralitatea. Pornind de la niste schite de pe hirtie, cu simboluri si traditii românesti, am diversificat, am gasit o noua motivatie pentru a face mai multe lucrari. Are ceva simboluri si elemente luate din partea religioasa, de care m-am folosit pentru a reasambla o lume a mea, dar tema nu are legatura directa cu religia. Aceste tonuri de gri se potrivesc mai bine filosofiei mele interioare, ma caracterizeaza, eu am o tinuta mai sobra”, a declarat Constantin Tanasache, un liber profesionist dedicat in exclusivitate picturii.

Artistul Vasile Craita Mindra a apreciat la vernisaj ca lucrarile expuse sint “de mare calitate”. “Constantin Tanasache este un bun componist, arta lui e rafinata, are o sobrietate deosebita. Are ceva din calitatea artei monumentale”, a mai spus Vasile Craita Mindra. Dionis Puscuta, presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Bacau, a fost de parere ca pictorul Constantin Tanasache s-ar incadra bine unei grupari din care sa mai faca parte Geanina Ivu Vlad si Viorica Zaharia.

Constantin Tanasache s-a nascut pe 4 decembrie 1962, in localitatea Tecuci, din judetul Galati. A absolvit Facultatea de Arte Plastice si Design a Universitatii “George Enescu” Iasi, sectia pictura. Este membru al UAP Bacau din 2002.

Foto1: Liviu MAFTEI