Contratenorul Florin Cezar Ouatu se ofera sa-l ajute profesional pe Narcis Iustin Ianau (video)

0
996

Contratenorul român Florin Cezar Ouatu, o voce apreciata pe scenele din tara si din strainatate, remarcata si de renumita soprana Mariana Nicolesco, se ofera sa-l sustina profesional pe elevul bacauan Narcis Iustin Ianau, „vocea de inger” din emisiunea „Românii au talent”.

Tinarul muzician, in virsta de 31 de ani, spune ca definitorii pentru cariera lui Iustin vor fi urmatorii trei ani, ani de testare atit pentru vocea lui cit si pentru forta dorintei sale de a se transforma dintr-o vedeta de televiziune intr-un adevarat artist.

„Reusita, din punctul de vedere al unei cariere serioase, depinde in primul rand de schimbarea vocii peste 2, 3 ani si, nu in ultimul rand, de ambitia lui Narcis de a continua sa studieze cu un profesor de specialitate.

Ideea este sa ramana cu picioarele pe pamant si, in afara de acest fenomen mediatic, sa ramana integru pentru ca valoarea lui sa se impuna in timp”, a subliniat contratenorul Florin Cezar Ouatu.

Cunoscutul muzician spune ca, desi in România nu exista partituri pentru contratenori, publicul este, in schimb, receptiv la astfel de solisti. Cunoscind situatia din tara, Florin Cezar Ouatu s-a oferit sa vina in ajutorului elevului bacauan, cu astfel de partituri, greu de gasit, si chiar cu sfaturi, foarte pretioase pentru un tinar muzician in formare.

„Cu siguranta, spun din experienta proprie, meseria de contratenor este mult mai bine asimilata, acceptata si apreciata in afara. Eu am cantat la Ateneu, la Sala Radio, la filarmonicile din tara si am observat ca impactul cu publicul a fost unul extraordinar. Deci lumea este dornica de voci noi.

In tara nu exista in primul rand material, partituri, pentru vocea de contratenor. Personal, ajut si sustin cu sfaturi, partituri si chiar lectii de canto aspirantii la aceasta cariera.

Narcis are material bun dar trebuie slefuit. Ma repet: este esential pentru el acum sa aiba un profesor care sa ii puna in valoare calitatile sale. Acum canta instinctiv, ceea ce nu este rau, dar trebuie cultivat si acest instinct.

Personal, daca va fi nevoie si voi fi liber, il voi asculta, sfatui si sustine din punct de vedere profesional”, a declarat contratenorul Florin Cezar Ouatu.

Florin Cezar Ouatu a crescut intr-o familie de muzicieni. A studiat pianul la Liceul de Arta din orasul natal Ploiesti. In anul 2001 a fost admis la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, pe care l-a absolvit in 2004 la clasa de canto a sopranei Margaret Hayward. In prezent este stabilit in Italia.

Sursa foto: www.cimec.ro