Costel Busuioc a cîntat de Sf. Gheorghe în strana unei biserici din Bacău – VIDEO

Tenorul Costel Busuioc, românul care a cîştigat, cu deja celebra sa voce, concursul “Hijos de Babel”, din Spania, a fost prezent luni, 23 aprilie, la hramul Bisericii Militare „Sf. Gheorghe” din Bacău. Solistul a intonat, din strana aşezămîmtului ortodox băcăuan, obişnuitele cîntări specifice Sfintei Liturghii.

Cunoscutul tenor român a participat la acest eveniment la invitaţia adresată de preotul militar Lucian Butnaru, paroh al Bisericii Militare “Sf. Gheorghe”.

“Ideea s-a născut în Postul Mare, în urma discuţiilor cu părintele Constantin Necula, din Sibiu, şi cu Romeo Petrasciuc, directorul Editurii «Agnos», care a realizat volumul de memorii «Costel Busuioc». Am citit cartea şi am zis: «ce interesant e omul ăsta şi ce frumos ar fi să vină la hram la biserica noastră». De la discuţia aceea, pînă la a-l suna, şi a-i propune lucrul ăsta, a fost un pas. A răspuns exact ca un prieten al nostru: «Părinte, vin». E un efort mare pentru el, a venit direct de la Timişoara, unde locuieşte. A venit special pentru acest hram. Ne-a bucurat la Sfînta Liturghie, prin pricesnele pe care le-a cîntat, a făcut din sărbătoarea asta a Bisericii Militare ceva mai deosebit decît în alţi ani”, a declarat preotul militar Lucian Butnaru.

Prezenţa lui Costel Busuioc la sărbătoarea bisericii a fost primită cu bucurie de credincioşi şi de alţi membri ai comunităţii băcăuane, care au venit să-l asculte pe tenor. La rîndul său, oaspetele a răspuns cu modestie tuturor invitaţiilor primite din partea băcăuanilor, la fotografii, autografe sau la un scurt schimb de cuvinte.

“Aici la Biserica Militara este un public special, sînt multe cadre, sînt oameni de o altă factură, ca să spun aşa, şi este o adevărată plăcere să fiu alături de ei. Am observat ca stau ochi şi urechi la ceea ce se spune, atît de la Sfîntul Altar, cît şi de la strană, şi a fost o adevărată plăcere să cînt aici. Am venit la invitaţia părintelui militar paroh. Unul dintre prietenii părintelui este şi prietenul meu, Romeo Petrasciuc, şi prin dînsul ne-am cunoscut. Am cîntat 15 ani la strana bisericească, dar în zona Banatului, de unde sînt eu. Particip pentru prima dată la o slujbă bisericească în Bacău. În acest oraş am mai fost doar în concert”, a mai spus Costel Busuioc.

La încheierea slujbei, tenorul a primit în dar din partea preotului Lucian Butnaru o cruce sculptată.

Parohul Bisericii Militare din Bacău a mărturisit că se gîndeşte ca pe viitor să mai invite în strană la Sfintele Liturghii şi alte voci reprezentative ale României.

“Lucrul ăsta îl fac cu gîndul că Biserica trebuie să fie o Biserică dinamică, plină permanent de partea asta duhovnicească, adică să avem şi oameni care ne pot reprezenta, care să poată să vină şi la noi şi să ne încînte”, a conchis preotul băcăuan.

Solistul a anunţat că are în pregătire un CD premieră pentru România. A scos de curînd un CD de canţonete şi un CD cu pricesne (cîntări bisericeşti), care s-au aflat ieri la vînzare şi la ieţirea din Biserica Militară. De asemenea, enoriasii au putut cumpăra, şi au profitat de această ocazie, şi volumul “Costel Busuioc”, cartea de interviuri realizată cu tenorul român de către jurnalistul şi editorul Romeo Petrasciuc.

Foto: Răzvan BIBIRE

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular