Craciun vienez sau cacealma?

11
1240

Stie cineva mai multe despre spectacolul „Craciun vienez” care se afla in turneu prin tara? In Bacau va avea loc pe 13 decembrie, la sala „Ateneu” a Filarmonicii „Mihail Jora”, insa institutia bacauana este doar gazda, contra unei chirii. Pe afis, organizatorii promit o seara in spiritul lui Johann Strauss. N-ar fi rau sa fie bine, dar mie imi da cu virgula deocamdata. La numarul de telefon de pe afis nu raspunde nimeni (eu am sunat azi de trei ori si telefonul era inchis). Despre dirijorul concertului, Daniil Zaharov, din Sankt Petersburg – conform afisului, nu am gasit pe net alte referinte decit cele care fac legatura cu spectacolul „Craciun vienez”. Ma gindesc sa nu fie vreo cacealma ruseasca sau co-productie Rusia – România. Pe afis nu este mentionat ce orchestra va dirija acest domn din Sankt Petersburg despre care am aflat de pe anumite site-uri ce prezinta concertul ca ar fi „de renume international”. In Bacau, Un bilet costa 80 de lei si s-au vindut deja jumatate, desi in alte orase pretul este mult mai mic (50 de lei – Suceava, Botosani).

Pavel Ionescu, directorul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau:
„Filarmonica doar pune la dispozitie sala, pe baza unei chirii. Nu stim mai multe despre concert, nu cinta orchestra noastra. Vom avea propriile concerte in luna decembrie”.

Update 25 noiembrie 2010, ora 13.30:

Impresarul a raspuns la telefon. Orchestra este formata din 14 instrumentisti din Sankt Petersburg si doua violoniste din Moscova. Dirijorul Daniil Zaharov are 35 de ani.