News: Craciunul scriitorilor

3
798

Cenaclul literar – artistic “Avangarda XXII” organizeaza, joi, 17 decembrie, Craciunul scriitorilor, o sarbatoare inedita, cu lansari de carte, colinde si expozitii, care va incepe la ora 16.00, la Centrul International de Cultura si Arte “George Apostu” din Bacau.

Vestea Craciunului va fi adusa de Corul “Animosi” al Liceului de Arta “George Apostu”, Ansamblul Folcloric “Ciobanasul”, al Scolii “Georgeta Mircea Cancicov”, si de copii de la Centrul Rezidential “Henri Coanda”, care vor deschide si o expozitie inspirata de sarbatoarea Craciunului “Steaua sus rasare”.

In cadrul evenimentului va fi lansat romanul “Patru anotimpuri si o iubire”, semnat de Maria Bogdan, stranepoata a fostului primar liberal Petru Poltzer si nepoata lui Constantin Poltzer, fiul acestuia, botezat de Mircea Cancicov. Despre carte vor vorbi publicistul Daniel Nicolescu si poetul Calistrat Costin, presedinte al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Bacau.

Dupa proza, va veni momentul poeziei, intr-o lectura publica realizata de poeti bacauani, din creatiile proprii.

Invitate la Craciunul scriitorilor sint si solista Claudia Vasilache si pianista Antonela Leahu, profesoare ale Liceului de Arta “George Apostu”.

Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala “Georgeta si Mircea Cancicov”, in colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Bacau si Centrul de Cultura si Arte “George Apostu”.

Moderator al intilnirii este poetul Victor Munteanu.