Cum e sa refuzi promovarea gratuita a institutiei pe care o conduci?

10
854

Institutiile de cultura, artistii, scriitorii se pling in general de lipsa de interes a presei fata de activitatea lor in favoarea unor nimicuri ale zilei, stiti refrenul. Exista insa si cazuri, m-am confruntat ieri cu unul dintre ele, in care sefi de institutii de cultura, colaboratori ai acestora refuza sa dialogheze cu jurnalisti care doresc promovarea activitatii lor artistice.

Duminica, Teatrul de Animatie din Bacau are premiera spectacolului „Povestea prostiei”. Ieri am mers impreuna cu colegul meu fotoreporter Liviu Maftei la Teatrul Municipal „Bacovia” pentru a face o documentare pe tema evenimentului, cu scopul de a-l promova in Ziarul de Bacau. Ne-am dus cu vreo 40 de minute mai devreme fata de ora la care era programata vizionarea tocmai pentru a avea timp sa luam citeva interviuri.

Ce s-a intimplat?

Andreea Sandu, directoarea Sectiei de Animatie a Teatrului Municipal „Bacovia”, a refuzat sa dea declaratii, indicindu-l pentru acest lucru pe Adrian Gazdaru, directorul general al Teatrului.

Adrian Gazdaru a spus ca este mai indicata Andreea Sandu sa vorbeasca despre activitatea Sectiei pe care chiar ea o conduce.

Din nou Andreea Sandu a refuzat sa vorbeasca cu noi, intr-un schimb de replici cu Adrian Gazdaru.

Bogdan Ulmu, regizorul spectacolului, colaborator al Teatrului, a refuzat sa faca declaratii referitor la premiera pe motiv ca „trupa refuza sa vorbeasca cu dv, ca ati scris urit despre Animatie, nu pot sa vorbesc eu”.

Asta inseamna „urit”? Teatrul de Animatie chiar se confrunta cu mai multe probleme. Sa nu uitam ca nu demult trei actori de la Animatie si-au dat demisia. Primul pas spre rezolvarea unei probleme este comunicarea.

In final, cel care a oferit „date tehnice” despre spectacol a fost directorul Adrian Gazdaru.

Intreb: este firesc sa refuzi, ca director angajat al unei institutii/sectii suportate financiar din bani publici, promovarea unui spectacol facut pe bani publici?