Dans contemporan – Bacau, 2011

4
1199

Orasul bacovian al poeziei va deveni la acest sfirsit de saptamina capitala europeana a dansului. Artisti din România, Bulgaria, Luxemburg si Letonia vor oferi publicului din Bacau trei zile de spectacole si vor participa la intilniri si dezbateri culturale, cu iubitorii de arta, in cadrul evenimentului „Dans contemporan – Bacau, 2011”, organizat de Centrul de Cultura „George Apostu”, in intervalul 27 – 29 octombrie.

Aceasta manifestare reuneste totalitatea beneficiarilor de rezidente in domeniul dansului contemporan, derulate in Bacau in perioada 2009 – 2011, gratie parteneriatului artistic dintre Centrul de Cultura „George Apostu” si Centrul de creatie coregrafica „Trois C – L”, din Luxemburg.

Editia din aceasta toamna a stagiunii bacauane de dans contemporan va mai oferi spectatorilor posibilitatea de a participa la prezentarile informale ale proiectelor celor trei coregrafi rezidenti din cadrul programului E-Motional Bodies & Cities.

In Bacau, primele rezidente ArtistNe(s)t, sub genericul E-Motional, au fost organizate in parteneriat cu Asociatia Coregrafilor Profesionisti din Dans, din Riga (Letonia), si au fost acordate coregrafilor Katrina Albuze (Letonia) si grupului Paul Dunca (România) – Krassen Krastev (Bulgaria), pe care ii veti putea vedea performind vineri, 28 octombrie, de la ora 17.00, la Centrul de Cultura „George Apostu”.

Programul „Dans contemporan – Bacau, 2011”:

Joi, 27 octombrie:

Teatrul Municipal Bacovia
ora 18.00:
Valentina De Piante Niculae, România – „The Thing doesn’t Touch Me”
Julie Barthélémy, Luxemburg – “Get Dressed”

Vineri, 28 octombrie:

Centrul de Cultură “George Apostu”
ora 17.00:
Paul Dunca şi Krassen Krastev, România – Bulgaria – “Test a Mental” – prezentare informală
Katrïna Albuže, Letonia – “Klip Klap Plakš š”– prezentare informală
Tania Soubry, Luxemburg – “I’ll Crane for You”


Sâmbătă, 29 octombrie:

Centrul de Cultură “George Apostu”
ora 10.30:
masa rotundă “Dansul contemporan, azi”
ora 17.30:
Gianfranco Celestino, Luxemburg – „Travel Diaries”
Cosmin Manolescu şi Catrinel Catană, România – „Camera 1306 (I Am Myself)”

Un bilet pentru o zi de festival costa 5 lei iar un abonament pentru toate cele trei zile, 10 lei. Acestea pot fi procurate de la Centrul de Cultura „George Apostu”.