Dans cu o frantuzoaica, la Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau

1
878

Julie Barthelemy, dansatoare si coregrafa de origine franceza, s-a aflat in luna mai 2011 intr-o rezidenta artistica la Centrul de Cultura „George Apostu” din Bacau, unde si-a dezvoltat un proiect de dans contemporan, inspirat de oamenii si energia acestor locuri.

Marti, 31 mai 2011, sintem invitati de la ora 17.00, la Centrul „George Apostu”, la incheierea oficiala a programului de rezidenta. Julie Barthelemy va oferi comunitatii bacauane si tuturor oaspetilor sai prezentarea informala a proiectului „Get Dressed – Could be Dancing- part I”. Evenimentul se anunta suprinzator atit prin tematica abordata, cit si prin participarea efectiva in proiect a unor reprezentanti ai comunitatii locale.


Colaborarea Centrului de Cultura „George Apostu” cu artista franceza marcheaza finalul programului de rezidente organizate de institutia bacauana in cadrul proiectului „ArtisNe(s)t «Rezidenta, dans contemporan»”, derulat in colaborare cu prestigiosul Centru de Creatie Coregrafica „Trois C-L”, din Luxemburg.

Ultima rezidenta a parteneriatului „ArtistNe(s)t «Rezidenta, dans contemporan», sustinuta financiar de Centrul de Cultura bacauan si Centrul National al Dansului Bucuresti , se va derula la Luxemburg, pe parcursul lunii august, cu participarea coregrafei Valentina De Piante Niculae, al carei proiect, „Yin, Jung şi Yang”, a fost desemnat cistigator in urma concursului national organizat de Centrul de Cultura „George Apostu”, in luna aprilie 2011.

„Prezentarea informala a acestui proiect va avea loc in ziua de 3 septembrie 2011, la sediul Centrului coregrafic „Trois C-L” din Luxemburg, si va constitui avanpremiera incheierii oficiale a colaborarii internationale româno-luxemburgheze de trei ani, care se doreste a fi consfintita prin organizarea, la sfirsitul lunii octombrie, a celei de a cincea editii a programului «Dans contemporan – Bacau 2011», a declarat Maria Ignat, consultant artistic al Centrului de Cultura “George Apostu” din Bacau.