De ce se vinde Tudor Gheorghe?

2
996

Directorul Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau spunea de curind ca se asteapta ca in actuala stagiune sa scada vinzarile de bilete, din cauza situatiei financiare a publicului. Un concert popular al artistilor Maria Ciobanu si Ionut Dolanescu, programat saptamina trecuta in Bacau, a fost anulat. Din 700 de bilete la 25 de lei puse in vinzare, doar 43 au fost cumparate.

In acelasi context financiar, un artist precum Tudor Gheorghe continua sa se vinda in Bacau, indiferent de pret, chiar daca revine in acest oras de vreo doua ori pe an.

Solistul va sustine pe 19 octombrie 2010, de la ora 19.00, in sala „Ateneu” a Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau, concertul „Cavalerii felinarelor tirzii”. in care va interpreta cele mai frumoase melodii din repertoriul a doua legende ale muzicii interbelice Zavaidoc si Jean Moscopol, acompaniat de orchestra Arkadia si violonistul Dan Bozgan.

Un bilet la acest spectacol costa 70 de lei. o suma mare daca o multiplici pentru bucuria intregii familii. Cu toate acestea, din aproximativ 340 de bilete scoase la vinzare, majoritatea sint, cu o zi inainte de concert, deja vindute.

Si intrebindu-ma simplu „de ce continua sa se vinda Tudor Gheorghe?”, mi-au venit in minte trei cuvinte reper pentru concertele sale: voce, spectacol, continut.