De Gala „Star”

Eliza Noemi Judeu, actrita a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau, a propus consilierului local Gabriel Axinte, intr-o conferinta de presa dedicata Casei Alecsandri, ca o parte din banii destinati Galei „Star” – eveniment finantat de Primaria municipiului, sa fie redirectionati catre realizarea unor spectacole de poezie.

Actrita bacauana a facut cu aceasta ocazie o declaratie putin surprinzatoare, desi nu total noua, despre festivalul international de teatru din Bacau.

Gala «Star» oricum nu ne reprezinta, nu reprezinta identitati artistice bacauane”, a spus Eliza Judeu.

Similar Articles

Comments

 1. Eu m-am gindit la teatrul lui Alecsandri si la poezia lui Bacovia.
  S-o readuci pe Chirita pe scena ar fi minunat.Sa pot sa-mi cumpar ca si turist un tricou cu Bacovia,un afis cu el,nu stiu ,orice ca sa pot spune la plecare,”am fost in orasul lui Bacovia”…
  Uite, ce Chirita minunata ar fi fost Dana Olariu!Dumnezeu s-o ierte! Stam si-o lalaim prin Bacau in loc sa facem naibii ceva odata;bifam evenimente,artistii mor!,pierdem identitati,si vrem in Europa.
  La Varsovia,pentru ca este anul Chopin,cintau bancile!!! Chopin! Nu stiu prin ce sistem…te plimbi,vezi o banca,te asezi sa-ti bei linistit cafeaua sau ceaiul : observi ca banca are poza lui Chopin,observi ca exista un buton pe care din curiozitate apesi:se-aud acorduri placute de pian;te uiti stinga -dreapta ,nu stii de unde vine sunetul…cinta banca! Am ascultat fericita melodia!Am apasat iar pe buton s-o mai ascult odata:incepe alta melodie!Si tot asa,cred ca vreo cinci piese puteai asculta…Si vii acasa,in orasul lui Baudelaire de Romania…Si sa nu te-apuce toti dracii,cind tot ce pot sa fac este sa ma uit la o statuie,si sa astept micile evenimente organizate la casa lui Bacovia,pentru ca sa spun o poezie…Si teatrul in care jucam se numeste…ghici?BACOVIA!
  Noapte buna tuturor!

 2. Ai dreptate, Eliza, ca nu stim sau nu ne intereseaza sa ne punem in valoare patrimoniul cultural. Cind cu citeva luni in urma, revenita din Londra, i-am spus directorului Adrian Gazdaru de magazinul Teatrului „Globe”, unde poti cumpara tricouri cu fragmente din piesele lui Shakespeare pe linga carti si alte lucruri pe care poate nici nu ti le imaginezi, mi-a spus asa: „Cine, crezi, ca va da bani pe un tricou cu texte din spectacolele noastre cind nici pe caietul program nu dau citiva lei?”. Un exemplu.

 3. Buna ideea Elizei !
  Menționarea orașului BACAU pe un act oficial datează încă din 1399. În arhivele Vaticanului, pe hărțile Evului Mediu precum și în alte documente latine, Bacăul apare sub numele de Bacovia, sau Ad Bacum…BACAU în latină: Bacovia, în maghiară Bákó, în germană Barchau, în poloneză Baków, în ebraică: בקאו), supranumit orașul lui Bacovia…
  Daca cei care iubesc orasul, teatrul, cultura ar mai sti si ca maestrul RADU BELIGAN este bacauan, poate l-ar ruga sa permita folosirea numelui sau pe frontispiciul teatrului !!! Asta ar insemna sa ne respectam valorile…dar…
  Teatrul Municipal Bacovia este pomenit in presa cand TEATRUL BACOVIA cand TEATRUL „GEORGE BACOVIA” (?)…o dulce indiferenta si…nestiinta ?!

 4. Dragi iubitori, cunoscatori si decidenti intr-ale culturii stiati ca teatrul din Ploiesti se numeste „TOMA CARAGIU” ?! Dar cel din Buzau…Barlad…Craiova…Sibiu…Ramnicu Valcea…etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular