Deschideri de expoziţii şi lansare de carte, la ediţia 2012 a simpozionului de biologie din Bacău

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”, din Bacău, organizează în perioada 8 – 9 noiembrie 2012 cea de-a X-a ediţie a Simpozionului ştiinţific „Biologia şi dezvoltarea durabilă”.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 8 noiembrie, de la ora 10.00, la parterul corpului C al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”, din Aleea Parcului, nr. 9.

În acest an, pe lîngă activităţile de prezentare a noutăţilor în domeniul biologiei vor avea loc două vernisaje de expoziţii şi o lansare de carte ştiinţifică:

– ora 10.15 – Deschiderea oficială a expoziţiei permanente „Păduri din România”, care aduce în faţa publicului peste 100 de specii de plante şi animale, prezente în pădurile de foioase şi conifere din România

– ora 11.30 – Deschiderea oficială a expoziţiei itinerante „Epopeea speciei umane”

– ora 13.00 – Lansare de carte: prof.dr. Gheorghe Mustaţă„Homocromie, mimetism şi atropomorfism”

Temele generale de discuţie care vor fi abordate la ediţia din acest an a simpozionului sînt diversitatea organismelor terestre, genetică şi biotehnologii, muzeografie şi muzeologie.

Printre invitaţii de onoare ai evenimentului se află şi prof.dr. Constantin Toma, membru titular al Academiei Române, şi prof.dr. Gogu Ghiorghiţă, preşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă – Filiala Piatra Neamţ, fost rector al Universităţii „Vasile Alecsandri”, din Bacău.

„După cinci ani în care Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii «Ion Borcea» nu a avut o expoziţie permanentă, publicul interesat va avea prilejul să viziteze o expoziţie permanentă modernă în care informaţia ştiinţifică se împleteşte cu cele mai noi metode folosite în muzeografie.

De circa 30 de ani, Bacăul nu a beneficiat de o expoziţie de ştiinţele naturii care să prezinte în vitrine dioramice aspecte surprinse din natură. Noua expoziţie de bază a muzeului, «Păduri din România» impresionează prin prezenţa a două diorame mari, de opt şi, respectiv, nouă metri lungime”, a declarat Gabriela Gurău, directoare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”, Bacău.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular