Despre „Buhusiul de altadata”

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacau organizeaza simbata, 18 septembrie 2010, de la ora 11.00, la Muzeul de Istorie din Buhusi, o activitate dedicata istoriei orasului gazda a evenimentului.

Actiunea „Buhusiul de altadata” face parte din programul manifestarilor dedicate „Zilelor Europene ale Patrimoniului”, sarbatorite in perioada 18 – 19 septembrie. Tema editiei din acest an, a XVIII-a pentru România, este „Rolul patrimoniului cultural in viata comunitatilor locale”.

Zilele Patrimoniului au fost propuse de Consiliul Europei in 1991. In prezent participa la aceste manifestari 48 de tari europene, la care s-au alaturat Canada si Tunisia.

Similar Articles

Comments

  1. cum e corect: Buhusiul sau Buhusul (de altadata)?
    probabil stiti ca este corect Iasul si nu Iasiul (i/ul de dupa s fiind un i scurt, ca in limba rusa, dispare)

  2. Corect este „Buhusiul”, spune domnul profesor Ioan Danila, un specialist in domeniu, pe care cred ca-l cunoasteti, si care da urmatoarea explicatie: „«Buhusiul» este produsul articularii unui substantiv propriu care isi pastreaza integritatea fonetica in formele flexionare”.

    Dumnealui mai spune ca in cazul numelui „Iasi” articularea este corecta sub forma „Iasiul”, prevazuta de DOOM 1982 si DOOM 2005. Exceptie ar face iesenii, care scriu, incorect se pare, „Iasul”.

  3. explicatia era pe forumul acelui site sau sait cum ii zicea G.Pruteanu. In acest moment forumul este inaccesibil (de ce?, nu stiu…) Acolo G. Pruteanu spune cu lux de amanunte ce am scris eu mai sus: i/ul de dupa s fiind un i scurt, ca in limba rusa, dispare la articulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular