Despre emotia copy-paste

Au inceput sa soseasca deja in casuta mea de e-mail cete de urari copy-paste, de la colaboratori, institutii sau persoane fizice, chiar de la unii amici. Ma descopar printre zeci de „fericiti” destinatari ai aceluiasi mesaj electronic transmis in serie de expeditor, un gind coral, o emotie corala, cum altfel poate fi o felicitare cu destinatari multipli? Pentru mine aceste mesaje sint nule. Ar putea linistiti sa nu le mai trimita. Pe unele nici nu le deschid.

Cine poate fi emotionat de un astfel de gest mecanic? Nu e nimic personal in asta. E o emotie de grup, e un semn de consideratie (?) copy-paste, de gind copy-paste, e zero. Singurele emotii, daca ai rabdare sa cercetezi un astfel de mesaj, le poti resimti in asocierea cu destinatari onorabili, adicatelea daca nu ai fost atasat alfabetic la lista, ci esti intr-o companie selecta. In cazul in care practici sportul, poate fi probabil palpitant sa urmaresti si daca o felicitare pe care ai trimis-o ajunge inapoi la tine, in acest joc electronic de Craciun „primeste si multiplica mai departe”. Pe mine, insa, un astfel de sport de iarna cu tot mai multi adepti ma lasa complet rece.

Singura urare valoroasa pe care am primit-o pina acum de Sarbatorile de iarna de anul acesta a venit, prin posta, de la sora mea si de la cumnatul meu, din Londra. Mi-au oferit astfel in dar gindul si timpul lor, in atitea momente in care au cautat felicitarea, au ales-o, au scris-o, au dus-o la oficiul postal. E un gind frumos care continua sa vietuiasca si care li s-a intors, in surpriza cu care am primit felicitarea, in emotia cu care am citit-o, in bucuria pe care o simt cind ma uit la aceasta felicitare asezata in casa, la vedere.

Voi iubiti urarile copy-paste?

Similar Articles

Comments

 1. E greu sa „iubesti” un copy-paste! Cu atat mai mult cat acesta nu e singular, iar destinatarii sunt preluati cu totul si dati mai departe – cred ca se propaga o lista de adrese de email si nu un mesaj.

  Eu caut sa personalizez cat pot de mult felicitarea – fie ea si electronica – si ma bucur sa primesc urari asemanatoare in raspunsuri.

  Cred ca fenomenul copy – paste e general valabil si acceptat intr-o proportie mare de sarbatori – e o perioada a anului in care tinzi sa accepti multe, doar de dragul mini-vacantei, a Mosului si asa mai departe.

 2. Draga Laura,iti doresc un an mai bun,cu Sanatate,Lumina,Credinta si Speranta!
  Sa ramii desteapta,sensibila si frumoasa.Sa vii la teatru ,sa mergi la vernisaje,si sa ramii un om intreg…firescul este atit de greu de cistigat…simplitatea,normalitatea…
  Cu drag,eu.

 3. @ Alin, de la tine chiar nu ma astept la copy-paste-uri.

  @Eliza, esti un om generos, multumesc pentru urare si ginduri bune. Iti doresc si eu sa-ti ofere 2010 implinirile spirituale pe care ti le doresti pe scena sau in afara ei si tot ce e omenesc minunat linga familia ta frumoasa!

 4. Laura,
  Regret nespus mesajul aproape…copy-paste pe care ti l-am trimis!Uita-l, te rog! Vreau sa-ti fac o alta urare. As dori sincer ca „visul tau de rezerva” sa prinda viata, iar „pe clapele sufletului tau” sa susure o melodie care sa te faca fericita! Ana C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular