Directorul Teatrului din Bacau, despre noul secretar literar: „Trag de el de doi ani de zile sa vina pe acest post”

3
995

Teatrul Municipal „Bacovia”, din Bacau, va deveni mai comunicativ si isi va extinde campania de promovare mai ales in mediul online, prin intermediul blogurilor si al retelor de socializare. Schimbarea de strategie a fost influentata de noul secretar literar al institutiei, criticul de teatru Doru Mares (foto stinga), care a cistigat concursul organizat de Teatrul bacauan la inceputul acestei luni. Cunoscutul scriitor si om de teatru se va ocupa de promovarea imaginii institutiei, impreuna cu tinara Irina Alexandra Laiu, angajata pe postul de PR.

„Noi ne vom ocupa de imaginea si de iesirea Teatrului in arena si de relatia cu media. O sa facem si niste sondaje pentru a afla ce fel de spectacole isi doreste publicul si ce vrea el de la spectacolele propuse. Imi pun la dispozitie si relatiile profesionale pe care le-am facut in ultimii 20 de ani in lumea teatrala româneasca, in zona administrativa, ministeriala. Voi sta in Bacau atit cit este nevoie. Este mult mai usor acum, cu internetul, sa locuiesti unde vrei, chiar daca geografic nu poti sa dormi decit intr-un singur loc, pentru ca nu poti sa fii ca Dumnezeu, ubicuu. As prefera ca eu sa stau in umbra si sa iasa teatrul la lumina”, a declarat, astazi, Doru Mares, la prima sa intilnire cu jurnalisti si bloggeri din Bacau, care a fost si prima conferinta de presa organizata de Teatrul Municipal „Bacovia”, in actuala stagiune.

Doru Mares este un om cu coloana vertebrala, un critic de teatru pertinent, care a venit mereu cu critici benefice. Trag de el de doi ani de zile sa vina pe acest post de secretar literar, este un cistig pentru Teatrul «Bacovia», cu cele doua sectii ale sale. Speram ca Teatrul sa se schimbe, sa inceapa o noua etapa. Ma bucur ca avem aceasta echipa formata dintr-un om foarte experimentat si o domnisoara, Irina Alexandra Laiu, absolventa de filologie, mai putin experimentata, dar care are dorinta de a invata si care este ca un burete in preajma domnului Mares. E indragostita de teatru, de cind a colaborat la spectacolul nostru «Romanul adolescentului miop»„, a declarat Adrian Gazdaru, director al Teatrului Municipal „Bacovia”.

Acesta a anuntat ca institutia pe care o conduce va organiza in viitor mai multe conferinte de presa, in special inaintea spectacolelor premiera, lucru care pina acum nu s-a prea intimplat.