Doliu in lumea Teatrului bacauan

dana-olariu.jpgNu primesti niciodata cu indiferenta vestea mortii cuiva, dar parca e mai ales trist cind afli ca a murit un om tinar. Vineri noapte s-a stins din viata actrita in virsta de 43 de ani Dana Olariu. Speram, daca pot folosi astfel de termeni in aceste conditii, ca a fost o moarte stupida, un accident, o mina a destinului. Dar Dana Olariu a murit, atit de tinara, de cancer, o boala crunta care nu alege.

Dana Olariu
a fost din 1988 actrita a Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau. Mai multe date, pe pagina ei, de pe site-ul institutiei de cultura.

Ultimele flori i le puteti oferi la capela Bisericii „Sf. Gheorghe” din Bacau (zona Orizont), unde va avea loc si slujba de inmormintare, duminica, 7 martie, de la ora 12.00.

Ma feresc de termeni pretentiosi, legati de „ultimul rol” si „ultimele aplauze”. Din fiecare moarte ar trebui sa invatam ceva, cel putin ca viata e atit de fragila.

Dumnezeu sa o ierte!

Update simbata, 6 martie 2010, ora 13.04:

Actrita Eliza Noemi Judeu:

„5 MARTIE 2010

NINGE,CUM NU CREDEAM CA CERUL MAI STIE SA NINGA…CIND NINGE, CLIPA E ATIT DE MAREATA, ROTUNDA, FERMECATOARE, INCIT O VEZI PLINGIND CA TREBUIE SA PIARA…

AI FOST PENTRU FIECARE IN PARTE O SPERANTA, O LUMINA, O BINECUVINTARE. AI FOST FRUMOASA SI BUNA, AI FOST BLINDA SI RABDATOARE;AI FOST MAMA, SORA, FIICA, COLEGA SI MAI PRESUS DE TOATE AI FOST PRIETENA.

AI DARUIT FIECARUIA DIN NOI…TOT. N-AI PIZMUIT, NU TE-AI LAUDAT, NU TE-AI PURTAT NECUVIINCIOS, N-AI CAUTAT FOLOSUL TAU, NU TE-AI MINIAT, NU TE-AI GINDIT LA RAU, NU TE-AI BUCURAT DE NELEGIUIRE CI TE-AI BUCURAT DE ADEVAR; CACI TU AI FOST DRAGOSTE SI DRAGOSTEA „ACOPERA TOTUL, CREDE TOTUL, NADAJDUIESTE TOTUL, SUFERA TOTUL”.

AI INVATAT SA-TI PORTI CRUCEA, ATIT PE SCENA CIT SI IN VIATA. DE LA TINE AM INVATAT TOTI SA TINEM FRUNTEA SUS SI PIEPTUL INAINTE, SA LUPTAM CU ZIMBETUL PE BUZE, SA PLAMADIM VISE DIN SUFERINTA: PE SCENA SI IN VIATA!

ULTIMUL ROL PE SCENA TEATRULUI:ANNE MARIE…BUNA SI INTELEAPTA ANNE MARIE, AVIND GRIJA DE CEI MAI SLABI DE INGER. PENULTIMUL ROL: EFIMITA LUI CARAGIALE, JUCAUSA SI
NAIVA, INCERCIND SA-NTELEGI SI SA DEZLEGI ITELE DIN CARE-I FACUTA LUMEA ASTA…LUMEA…

DECI, NINGE DINTR-O LUME INTR-ALTA, CA O PORUNCA DE-A NE SIMTI FERICITI!

RAMAS BUN, IUBITA NOASTRA, CU LACRIMI IN OCHI RAMAS BUN;

NOI AM RAMAS CU LUMEA, TU ESTI CU VESNICIA!

APLAUZELE ITI APARTIN!”

Update 2, simbata, 6 martie, 2010, ora 14.47:

Comunicat de presa al Teatrului Municipal „Bacovia”:

„S-a stins din viaţă actorul DANIELA NICOLETA OLARIU. A fost un om generos. Avea această disponibilitate de a se dărui spectatorilor pe care i-a iubit, prietenilor şi regizorilor cu care a lucrat. Era plină de viaţă indiferent de situaţie, simpla sa prezenţă inviora. A fost omul care nu s-a plâns niciodată, oricât de grele ar fi fost momentele prin care a trecut. Nu concepea viaţa în afara scenei. A adus zâmbete şi lacrimi pe chipul spectatorilor care au răsplătit-o cu aplauze. Să îi aducem un ultim omagiu aplaudând-o pentru ultima oară.

Trupul neînsufleţit se află depus la Biserica Sf. Gheorghe. Slujba va avea loc duminica 7.03.2010 la ora 12.00 în acelaşi loc, urmând a fi înmormântată în Cimitirul Cartier CFR.

Dumnezeu s-o odihnească!

Similar Articles

Comments

  1. Nu am cuvinte sa pot spune ce simt.A fost o persoana extraordinara, emanand bunatate si caldura.In scurta perioada petrecuta in Bacau am avut bucuria de a-i fi un mai tanar prieten si coleg.Nu-mi vine sa cred ca a plecat dintre noi atat de devreme, dar acolo unde e acum, zambeste.

    Dumnezeu sa o ierte!

  2. Meseria (arta) de ACTOR este ingrata. Meseria de OM, tine de  arta de a trai….sau a supravietui. Am avut bucuria omeneasca si artistica  de a lucra cu OMUL si ACTRITA care a fost, aici in lumea « noastra », Dana Olariu. Cateva spectacole… cateva roluri, multe, putine… ? Intr-o lume « perfecta » ne gasim  din ce in ce mai greu rostul…Dana a fost (si) o luptatoare pe scena, dar si in viata de toate zilele….De ce a plecat, de ce suntem mai singuri ?…Numai bunul Dumnezeu  poate ne va raspunde candva la « marile «  intrebari…Sper ca DINCOLO  se face un altfel de  « TEATRU » … Odihneste-te in liniste, Dana… Geo Balint

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular