Dragos Burlacu, in topul „celor mai macho artisti români”

3
1143

Pictorul bacauan Dragos Burlacu, in virsta de 32 de ani, se afla pe primele locuri intr-un top 10 al „Celor mai macho artisti contemporani români”, clasament propus de site-ul modernism.ro, un „anti tabloid de arta si stil” dedicat artelor vizuale, printre administratorii caruia se numara si criticul de arta Cosmin Nasui. Motivatia initiatorilor, „imaginea artistului conteaza la fel de mult ca si opera lui”.

Clasamentul a fost preluat si de cotidianul „România libera”, in editia din 16 aprilie, in articolul „Cei mai sexy artisti români”, in care Dragos Burlacu are urmatoarea prezentare, cu referire la o expozitie bucuresteana deschisa la Bucuresti, in iulie 2009:

„Cu un look viril de tara emergenta, lipsita de complexul dietei, artistul a devenit cool explorind, din unghi vintage, realismul socialist. «Understanding history» resemantizeaza arta propagandistica, transformindu-l pe Ceausescu intr-un personaj monden”.

Dragos Burlacu spune ca titlul cistigat ii trezeste amuzamentul.

„Propunerile le-a facut modernism.ro. Pentru mine a fost o chestie amuzanta de la bun inceput. Nu-mi da nicio satisfactie. Oamenii au votat de fapt dupa o fotografie. In cazul meu, e de acum citiva ani, intre timp s-au mai adunat niste kilograme”, a declarat, in tonul clasamentului, „macho artistul” bacauan. .

Dragos Burlacu participa in perioada 16 – 30 aprilie 2010, la Expozitia de grup „9 plus 1”, deschisa la Centrul Artelor Vizuale din Bucuresti.

FOTO: Liviu MAFTEI