Duminica de premiera pe scena bacauana

Oferta Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau, pentru duminica, 23 ianuarie.

ORA 11.00:
Iubitorii teatrului de papusi pot urmari de la ora 11.00, pe scena Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau, aventurile lui Neghinita, un copilas cit o neghina, ajuns la curtea imparatului, stiti povestea.“Neghinita” este o dramatizare de Nicolae Rosioru, dupa Barbu Stefanescu Delavrancea.

Regia este semnata de Geo Balint, scenografia, de Liliana si Eduard Lasoc, iar muzica poarta semnatura lui Ciprian Manta. Un bilet pentru copii costa 5 lei iar un adult plateste pentru un spectacol 10 lei.

ORA 18.00 – PREMIERA
Cu o saptamina inainte de implinirea a 159 de ani de la nasterea lui Ion Luca Caragiale, Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacau propune publicului una dintre cele mai savuroase piese ale dramaturgului român.

Duminica, veti putea vedea, de la ora 18.00, pe scena bacauana premiera spectacolului “O scrisoare pierduta”, de I.L.Caragiale, in regia lui Dumitru Lazar Fulga.

Ii veti revedea in spectacolul “O scrisoare pierduta” pe actorii Florina Gazdaru, Firuta Apetrei, Adrian Gazdaru, Viorel Baltag, Dumitru Rusu, Ion Goranda, Bogdan Matei, Stefan Alexiu, Valentin Braniste. Scenariul Scenografia este semnata de artistul plastic Cristina Ciobanu.

Judecind dupa fotografii, ma astept la un spectacol frumos. Ma bucur sa-i revad in distributie pe Viorel Baltag si Valentin Braniste.

Similar Articles

Comments

 1. O rectificare si o sugestie.
  Rectificarea se refera la faptul ca eu nu semnez niciodata
  „scenarii „, dar semnez SCENOGRAFII.
  (SCENOGRAFÍE s. f. arta de a crea ambianța plastică (decoruri, recuzită, iluminat) în teatru, cinematografie etc)
  Sugestia ;
  Daca titlul articolului este „Duminica de premiera…”ar fi fost elegant sa incepi chiar cu acest subiect, adica cu premiera.

 2. @ Cristina, stiu ca semnezi scenografii, asa cum stiu diferenta dintre scenariu si scenografie, nu e nevoie de defintii din dex. E doar o greseala din neatentie, multumesc pentru rectificare. Am scris exclusiv despre aceasta premiera in urma cu citeva postari. Acum ma refeream la programul de duminica, in ordinea cronologica iar titlul este despre cea mai importanta stire din continut. Nu e nicio lipsa de eleganta.

 3. stiu ca stii …doar ca s-a perpetuat si in ziar…etc,
  iar despre eleganta, asa am gasit cuvantul, spontan, pentru ca atunci cand am citit stirea nu m-am gandit sa „vaz” o imagine cu papusi chiar de-mi sunt dragi si chiar de este in ordine cronologica, e o chestiune de subtilitate (ca sa zicem asa)
  In ceea ce priveste trimiterea la dex, evident nu e pentru tine ci pentru cine doreste explicatii si pentru ca (coincidenta pura) chiar aseara un prieten a fost intrebat de o persoana insemnata „nu spun cine” de ce fac eu scenarii si ce pregatire am in domeniu…
  Pentru descalcirea confuziilor, cu tot dragul,fara alte conotatii.

 4. @ Cristina, multumesc ca mi-ai atras atentia, scuze pentru eventualele neplaceri.

  E prima data cind dau in aceeasi postare stirea despre cele doua spectacole de duminica de la Teatrul bacauan. Poate nu e totusi o idee buna si o sa fac postari diferite.

 5. CRED CA GLUMITI,NU?! TINTA VOASTRA E PUTIN GRESITA…REARMATI SI INDREPTATI CORECT!CE V-ATI APRINS ASA?
  EXAGEREZI MON CHER!
  TRECI „IN LANUL DE SECARA”…

 6. Laura !…la ANIMATIE nu mai joaca / nu mai sunt angajati deci nu mai apar pe afis (!!!) urmatorii ACTORI : Sorina Moian & Eugen Ionescu – pensionari, Cristi Bratu, Alice Volbea si Mihaela Murafa – si-au dat demisia ! Asta-i secretariatul literar al teatrului ?! Spectacolele „Neghinita” & ” Cipollino” nu mai au acordul meu de a fi jucate (conform legislatiei in vigoare – dreptul de autor ) pana la gasirea unei „solutii” amiabile legate de starea DEPLORABILA a scenografiei si datorita faptului ca s-au facut inlocuiri in distributii fara acordul si prezenta mea ! MULTUMESC !

 7. Secretariatul literar al Teatrului nu a mai trimis un program din decembrie, am sunat eu sa intreb ce se joaca si asta a spus, „Neghinita”, la Animatie. Ei stiu ca nu mai au acordul tau? Nu stiam de Mihaela Murafa si de Eugen Ionescu. Multumesc. Pai citi au mai ramas, trei, patru?…

 8. DA, am facut „hartie” oficiala (18 ian. 2011!) adresata conducerii teatrului , astept raspunsul lor…Sper sa nu vina la sfarsitul stagiunii ! ACTORI la ANIMATIE ?!… doar : Andreea Sandu, Marlene Duduman Ulmu, Liliana Isbanda, Puiu Gheorghiu, Laurentiu Budau & 2 actori angajati „la bucata” – pe contract determinat : Alina Neagu si Ion Cosa…Deci ar fi vreo…5-7 actori ! GREU !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular