Editia I a Taberei de coregrafie „Terpsichore”, din Bacau

Conacul de la Tescani (Bacau), donat statului român de sotia compozitorului George Enescu, cu scopul de a servi culturii si artelor, este in aceste zile gazda pentru prima editie a Taberei de coregrafie „Terpsichore”, organizata si coordonata de coregrafa Simona Simon Baicu, profesoara a Liceului de Arta „George Apostu” din Bacau.

Timp de o saptamina, in perioada 13 – 20 august 2011, cei 14 participanti, elevi ai claselor V – VII, de coregrafie, de la institutia de invatamint vocational din Bacau, vor exersa lucrari coregrafice din repertoriul universal si vor viziona, in serile de tabara, spectacole de coregrafie de pe DVD. Tinerii dansatori au la dispozitie pentru cursurile practice atit curtea si parcul domeniului de la Tescani, dar si salonul „Oedipe” (foto) din conac.

Terpsichore, muza dansului, se pare ca a fost de-a lungul timpului ursitoare foarte generoasa, care a inzestrat multi copii cu acest talent deosebit. Noi incercam sa oferim copiilor care imbratiseaza arta dansului conditii prielnice dezvoltarii lor artistice, in acest mediu deosebit, asta e ideea taberei, pe care chiar ei si-au dorit-o”, a declarat coregrafa Simona Simon Baicu.

Prima editie a Taberei de coregrafie „Terpsichore” a fost organizata cu sprijinul Muzeului National „George Enescu” – Sectia „Dumitru si Alice Rosetti – Tescanu George Enescu”, Tescani, a Liceului de Arta „George Apostu” si a Inspectoratului Scolar Judetean din Bacau.

Mai multe amanunte despre tabara. in editia de miine a Ziarului de Bacau.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular