Efectul „Ann Tracy” la Gala „Star”

Editia 2010 a Galei „Star” a avut foarte multi candidati din Statele Unite ale Americii. In final doar unul a fost selectionat, Aaron Braxton, care va urca pe scena festivalului in aceasta seara, de la ora 18.30. Conducerea Teatrului bacauan spune ca participarea masiva din State este un efect al includerii in juriul editiei 2009 a unei regizoare din SUA, care a facut o buna promovare evenimentului teatral din Bacau.

Gabriel Dutu, director adjunct al Teatrului Municipal “Bacovia”, director executiv si selectioner al Galei “Star”.

“Anul acesta am avut 32 de propuneri de recitaluri extrordinare, dintre care opt din SUA. Eu am spus ca este efectul «AnnTracy», regizoarea americana, care a facut parte din juriul de anul trecut si care a discutat apoi foarte mult in America despre România si despre aceasta Gala. L-am ales pe Aaron pentru ca show-ul lui are un suflu de one-man-show american, o pata de culoare care ma interesa in festival.

Faptul ca am fost nevoiti sa reducem programul Galei la cinci zile a functionat ca o sita mai deasa pentru recitaluri. A trebuit sa alegem, 10 din 32, au fost doua runde de selectie. Dar erau foarte multe bune din cele neselectionate si trei chiar le-am pastrat pentru editia din 2011. Ne bucuram ca am putut organiza festivalul si anul acesta, intr-un an de criza in care multe evenimente teatrale au avut de suferit”.

Cele zece productii teatrale din România, Japonia si Statele Unite ale Americii, selectionate pentru festivalul de anul acesta, concureaza pentru Marele Premiu, in valoare de 1500 de euro, Premiul pentru Cel mai bun one – man – show, Premiul pentru Cel mai bun one-woman-show, in valoare de cite 750 de euro, si pentru Premiul “Stefan Iordache”, neremunerat, decis de un grup de liceeni bacauani.

Accesul publicului la recitalurile in concurs se face pe baza unui bilet intre 5 (elevi, studenti, pensionari) si 15 lei (loja). Un bilet la un recital extraordinar costa 30 de lei.

Bugetul editiei 2010 a festivalului este de 1, 1 miliarde de lei vechi, bani oferiti de Primaria si Consiliul Local Bacau.

Pont pentru pasionatii de teatru: Intrarea la recitalurile in concurs ar putea fi lasata libera, o decizie, inca nefinalizata, a organizatorilor. Stati pe aproape. 🙂

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular