Ei sau noi? Cine greseste?

1
839

noi1.jpgMa uitam la ei, vreo patru sute de oameni, de toate virstele, batrini mai ales, dar si multi studenti, imbracati simplu, tacuti si umili – smerenie ar spune ei ca se numeste – cu ochii lipiti de femeia aceasta de la prezidiu, mioapa, cu ochelari, imbracata in vesminte calugaresti, inconjurata de teancuri de hirtii si carti, scrise de ea, flancata de un laptop, vorbind raspicat, despre faptul ca libertatea umana este amenintata de EI, capii lumii, care se saluta cu semnul Diavolului, ca pasapoartele biometrice sint semnul ca „pecetluirea” cu cifra antihristica este aproape si ca singura salvare este credinta in Dumnezeu, in numele caruia trebuie sa ne impotrivim incercarii Lor de a ne dezumaniza.

Asa a vorbit Maica Ecaterina, „replica feminina a lui Steinhardt”, vineri, la Universitatea Bacau, in fata a sute de oameni, in cadrul unei conferinte “Omul contemporan, intre stiinta si constiinta”. A durat totul sase ore (18.00 – 24.00), in care a recomandat carti – „Noua ordine mondiala” (A. Ralph, Epperson), a aratat filme despre implantarea microcipurilor la oameni, a strins semnaturi impotriva introducerii pasapoartelor biometrice in România si a chemat la mitingurile de la Bucuresti pe toti cei prezenti care vor sa se alieze luptei pentru Hristos.

Eu am plecat cam dupa doua ore jumatate timp in care am asteptat un argument care sa ma convinga. Ei au ramas iar eu m-am dus, desi era vineri, la o tochitura, cu niste prieteni.

Ei sau noi? Cine greseste?

Ei, pentru ca se impotrivesc practic evolutiei tehnologiei? Ca vad Diavolul in televizor, calculator, microcipuri s.a.m.d. Ca se supun orbeste unor idei in numele carora sint manipulati? Sau noi? Care ne indoim? Care ii luam in ris si ne umplem casele cu obiecte hi-tech, zicem „Doamne ajuta!” dar nu respectam cele 10 porunci, aprindem luminari la Inviere si repezim la iesire pe unu’ care ne cere un ban?

Ce manipulare este mai nociva? Prin cuvintul politicienilor sau prin cuvintul Bisericii?

Oricum ar fi, eu microcip sub piele nu vreau sa port, nici sa mi se asculte telefoanele, nici sa fie liber la corespondenta mea. Dar avem de ales?