Expoziţie de grafică şi gravură la Galeriile „Alfa”, din Bacău

0
730

Iubitorii de artă au posibilitatea să vadă spre sfîrşitul acestei săptămîni la Galeriile „Alfa”, din Bacău, o expoziţie de grafică şi gravură cu lucrări semnate de artistul plastic Ana Iliuţ (1913 – 1991), aflate în patrimoniul Muzeului de Artă al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din Bacâu.

Vernisajul va avea loc joi, 6 septembrie, ora 16.00, la sediul galeriei, din strada Mărăşeşti, nr. 12, iar la deschidere va fi prezent, şi va vorbi despre valoarea lucrărilor expuse criticul de artă Iulian Bucur.

Expoziţia de la Galeriile „Alfa”, din Bacău, rămîne deschisă pînă în luna octombrie 2012.

Ana Iliuţ s-a născut în ziua de 9 noiembrie 1913, în Cetatea Alba (actualmente în Ucraina). A absolvit Academia de Arte Frumoase, din Iaşi (1934-1939), printre profesorii săi numărîndu-se şi pictorul Octav Băncilă.

A făcut călătorii de studii în Bulgaria, U.R.S.S., Germania, Franţa, Italia, Ungaria, Cehoslovacia, Israel, Grecia.

Printre premiile obţinute pentru activitatea sa artistică se numără un Premiu al Ministerului Culturii şi Cultelor (1958) şi o Menţiune la Expoziţia Internaţională de Grafică, din Leipzig (1965). În 1970 a fost făcută membră Honoris Causa a Academiei Internaţionale „Tomaso Companela”, Roma.