Expozitie Mihai Cotovanu la Galeriile „Frunzetti” din Bacau

0
1326

Artistul plastic iesean Mihai Cotovanu va deschide vineri, 13 mai 2011, ora 18.00, la Galeriile „Frunzetti” din Bacau, expozitia de pictura „Lumina vine din interior”. La vernisaj, va vorbi despre lucrarile expuse artistul plastic bacauan Vasile Craita Mindra.

In septembrie 2009, criticul de arta Valentin Ciuca spunea despre artistul Mihai Cotovanu ca „se defineste ca unul dintre profesionistii portretului românesc in linia interbelicilor” iar criticul de arta Mircea Deac afirma in acelasi an despre arta pictorului iesean ca este „o expresie a adevarului, a sinceritatii, a emotiei si a talentului neobosit”.

Mihai Cotovanu s-a nascut la 21 iulie 1967, la Iasi. A urmat in perioada 1987 – 1989 Scoala Populara de Arta, la clasa profesorului Leonard Ghita, iar in intervalul 1990 – 1995 a studiat la Academia de Arte „George Enescu”, Facultatea de Arte Plastice si Design, Iasi, specialitatea Pedagogia artei, la clasa profesorului Virgil Parghel. Din 2007, este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România – Filiala Iasi si membru al Societatii Culturale Junimea.

In acest an a obtinut Premiul „Mihai Eminescu” pentru pictura, la Concursul International de Arte vizuale „Noi si Eminescu”, din Iasi. Expozitia sa de la Galeriile „Frunzetti” din Bacau va ramine deschisa pina pe data de 27 mai 2011.