Festivalul de datini si obiceiuri de iarna “Podureanca”, prima editie, Bacau – 2011

Caminul Cultural Poduri, Grupul Folcloric “Paunasii” de la Cernu si Scoala Bucsesti, din judetul Bacau, organizeaza duminica, 18 decembrie 2011, prima editie a Festivalului de datini, traditii si obiceiuri de iarna “Podureanca”, destinat formatiilor asezamintelor culturale din judetul Bacau.

Partenerii actualei editii sint Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Clubul Elevilor Moinesti si Primaria Poduri.

Evenimentul face parte din “Dialog pe aceeasi scena”, un nou program cultural initiat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, care sprijina desfasurarea festivalului.

Editia din acest an a “Podurencii” va debuta duminica, la ora 11.00, in fata Caminului cultural din Poduri, unde grupuri de datini si obiceiuri din zona vor dansa Capra si Ursul si vor rosti Plugusorul.

De la ora 12.30, in sala caminului cultural, Ansamblul “Ecoul din Vale”, din Valea Mare (Faraoani) va prezenta un spectacol de colinde, datini si obiceiuri traditionale iar de la ora 15.00 pe scena evenimentului va fi lansat CD-ul de colinde al Asociatiei Culturale „Mindra ie româneasca”, condusa de prof. Marinica Ifrim.

Momentul va fi urmat, de la ora 15.30, de un recital de muzica populara, sustinut de solistele Oana Cretu si Gabriela Feru.

Coordonatorul editiei 2011 a festivalului este invatatoarea Alina Muncila.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular