Festivalul de Film Rusesc „Kino+”, in Bacau si Moinesti

0
681

In perioada 22 – 28 august, judetul Bacau va fi gazda editiei 2011 a Festivalului de Film Rusesc „Kino+”, organizat de Universitatea din Bucuresti si Comunitatea Rusilor Lipoveni din România.

Incepind din luni seara, bacauanii si moinestenii sint asteptati sa vizioneze gratuit, in fiecare zi, de la ora 20.00, productii ale cinematografiei ruse, premiate sau nominalizate la festivaluri de profil internationale.

In Bacau, proiectiile vor avea loc in sala mare a Teatrului Municipal „Bacovia” iar moinestenii vor putea urmari aceste filme la Caminul Cultural Municipal.

Pentru seara de luni este programat filmul „Italianul” (2005) – foto, o drama in regia lui Andrei Kravciuk, nominalizata la Oscar pentru cel mai bun film strain.

Marti e ziua comediei muzicale „Oamenii jazz-ului” (1983), in regia lui Karen Şahnazarov, iar in zilele urmatoare veti mai putea vedea „Asasinul tarului” (1991), „Fiica din America” (1995), „Brigada artistica de agitatie «Da-n dusman!»” (2007), „Sirli – mirli sau Bucluc la indigo” (1995) si „Steaua” (2002).

Traducerea in limba româna a fost realizata de studenti ai Universitatii din Bucuresti.

La organizarea editiei bacauane participa Primaria municipului Bacau, Institutia Prefectului Bacau, Primaria municipiului Moinesti, Teatrul Municipal „Bacovia”, Bacau, Casa de Cultura Municipala Moinesti.

Sursa foto: cinemarx.ro